Savaitgalio pusryčiai: varškės blyneliai su vyšniomis

Taip jau gavosi, kad du penktadienius iš eilės rašiau apie tai, kaip galima būtų paįvairinti savaitgalio pusryčius. Ir šis penktadienis ne išimtis. Kaip sakoma, trys kartai jau tradicija 🙂 Man labai patinka tos dienos, kai pusryčiams galima paruošti ką nors įdomesnio ir ramiai su puodeliu kavos ar arbatos juos suvalgyti. Anksčiau, pusryčius iš viso, valgydavau tik savaitgaliais, nes 7 val ryto mano skrandis nieko nenorėdavo. Dabar beveik kiekvieną dieną, galiu save palepinti ir valgyti pusryčius tada, kai užsinoriu. O kaip Jūs, ką valgote pusryčiams? Ir ar iš viso juos valgote? 🙂 Ar būtų naudinga, jei kiekvieną penktadienį parašyčiau vis po naują pusryčių idėją? 🙂 Šie blyneliai man labai patiko, tešla sumaišoma žaibiškai, o blyneliai labai minkšti, varškiniai ir skanūs 🙂

Blyneliams reikės:

  • 180 g varškės (naudojau šlapią, ne birią varškę)
  • 2 kiaušinių
  • 250 ml pieno
  • 3 v. š. cukraus
  • 180 g miltų (jei varškė sausa, miltų gali prireikti mažiau)
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • kelių lašų vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • saujos džiovintų vyšnių (arba razinų, abrikosų, slyvų)

Varškę šakute sutriname su kiaušiniais ir cukrumi. Supilame pieną, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską, išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Į gautą tešlą įmaišome smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias.

Keptuvę su trupučiu aliejaus įkaitiname ant vidutinės ugnies. Dideliu šaukštu formuojame blynelius (aš naudoju metalinį šaukštą salotoms maišyti) ir kepame kiekvieną pusę po porą minučių, kol gražiai apskrus.

Skanaus 🙂

7 thoughts on “Savaitgalio pusryčiai: varškės blyneliai su vyšniomis

  1. Asta

    >Aaaaišku, kad patiktų, labai patiktų! Nežinau, kiektų idėjų įgyvendinčiau realybėje, nes man sudėtinga su greitu įgyvendiminu apskritai ir šiaip pas mane pusryčiai – sunkiausiai gaminamas maistas, bet paskaityti ir išsisaugoti idėjas ateičiai aš visada labai mėgstu 🙂

    Na, o mano pusryčiai.. dažniausiai juoda duona su tepamu sūreliu ir puodelis arbatos. Boooring, bet sakau, man su pusryčiais labai sunku kažkaip, įkvėpimas dažniausiai rytais dar miega… 😀

    Reply
  2. Viktorija

    >Asta, smagu, kad patiktų 🙂 Reiškia, ir toliau ieškosiu idėjų ir dalinsiuosi su Jumis 🙂

    Šiaip, labai dažnai ir namo pusryčiai būna neįdomūs, bet kartą kitą per savaitę, galima save ir kitus palepinti 🙂

    Reply
  3. Kotryna

    >Tikrai įdomu būtu sužinoti daugiau įdėju pusryčiams.
    Pati stengiuosi visada prieš išeinant iš namų ką nors užkrimsti, nes dažniausiai pabundu alkana ir jei nepavalgau, dieną prastai jaučiuosi. Paprastomis dienomis renkuosi varškę, jogurtą, miuslius su pienu. O savaitgalį sumuštinius, tik mėsos ryte labai nemėgstu. Žodžiu, nieko įdomaus. Taip, kad lauksiu naujų idėjų…

    Reply
  4. Sima (Mukatanas)

    >Labai gera idėja :)būtų smagu laukti pusrytinių penktadienių.
    o pusryčius valgau beveik visada, bent jau išgeriu didžiulį puodelį kakavos. Taip pat neatsisakau jogurto su vaisiais ar kokio iki be galybės mylimo sūrelio. ir, žinoma, blynai…aš juos vaikystėje valgydavau beveik kasdien 😀

    Reply
  5. Viktorija

    >Ačiū merginos, smagu, kad idėja patiko, stengsiuosi ir toliau rasti gerų pusryčių receptų 🙂

    Kotryna, aš visai neseniai pamėgau pusryčiams valgyti Musli 🙂 Po to, kai pabandžiau juos pasigaminti namie (receptas yra tinklaraštyje). Beja, vis noriu palikti komentarus Tavo tinklaraštyje, bet man nepavyksta… Kiti komentuoja, tai gal man kompiuteryje problema 🙂

    Sima, kažkaip seniai negėriau kakavos. Perskaičiau Tavo komentarą ir užsinorėjau 🙂

    Reply
  6. Kotryna

    >Aš irgi naminius miuslius esu gaminusi, tik vėliau visai ne pagal paskirtį, vakare žiūrėdama filmą juos sukirtau. O dėl komentarų, tai rodos viską sutvarkiau, dabar jau turėtų pavykti. 🙂

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.