Savaitgalio pusryčiai: skrebučiai su šokoladu ir obuoliais

Artėja savaitgalis ir aš vėl noriu pasidalinti su Jumis puikia pusryčių idėja. Juk nusibosta visą laiką valgyti sumuštinius. Savaitgalį, kai niekur nereikia skubėti, galima palepinti save ir aplinkinius, mylimus žmones. Manau, visi dar iš vaikystės puikia žino, kaip padaryti skanius pusryčius iš padžiuvusio batono. Mano idėja panaši, bet su labai gardžiais patobulinimais. Mano manymu, šokoladas pagardina bet kurį patiekalą (nors, kepsnio juo gardinti dar nebandžiau … 🙂

Dviem porcijoms reikės:

  • 8 batono arba baltos duonos riekelių
  • 1 obuolio
  • 8 juodojo šokolado gabaliukų
  • saujos migdolų drožlių
  • 1 v. š. miltų
  • 2 kiaušinių
  • 10 g sviesto
  • 200 ml pieno
  • 1 v. š. cukraus

Nulupame obuolį, išimame iš jo viduriuką ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Padaliname per keturias duonos riekeles ir sudedame taip, kad iš visų pusių liktų po pusę centimetro neuždengto batono. Ant obuolių padedame po porą šokolado gabaliukų.

Mažame dubenyje sumaišome vieną kiaušinį, miltus ir tirpintą sviestą. Šiuo mišiniu aptepame obuoliais neuždengtus batono kraštus tam, kad riekės geriau suliptų. Uždengiame antra batono rieke. Paspaudžiame, kad kraštai susiklijuotų ir kelioms minutėms prislegiame lėkšte.

Dideliame dubenyje išplakame likusį kiaušinį su pienu ir cukrumi. Pamerkiame abi sumuštinių puses į pieno plakinį, bet per ilgai nelaikome, kad neištežtų.

Užkaičiame keptuvę ant vidutinės ugnies. Ištirpiname joje tiek gabaliukų sviesto, kiek į ją tilps skrebučių. Ant kiekvieno sviesto gabaliuko paberiame šiek tiek migdolų drožlių ir ant jų padedame skrebutį. Apkepame iš abiejų pusių (nekepkite ant labai didelės ugnies, nes nespės ištirpti šokoladas).

Skanaus 🙂

Idėja iš čia.

6 thoughts on “Savaitgalio pusryčiai: skrebučiai su šokoladu ir obuoliais

  1. Asta

    >Apsivalgyyyymas…! Viktorija, atrodo nuos-ta-biai, tikrai nemeluoju! O, kad man kas tokius pusryčius savaitgalio rytą į lovą atneštų… svajuko dramblionės 😀

    Reply
  2. Viktorija

    >Asta, ačiū 🙂 Man, deja, tokių pusryčių irgi niekas į lovą nenešą, bet užtat su dideliu malonumu sudoroja, kai pagaminu. Viena laimė, kad gaminti man labai patinka 🙂

    Reply
  3. Viktorija

    >Ineta, su Nutella aš dažniausiai valgau paprastesnius sumuštinius. Tiesiog apskrudinu batono riekę, ir užtepu. Labai skanu 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.