Jeigu dar nesugalvojote, ką valgyti sekmadienio pusryčiams, štai Jums puiki idėja 🙂 Kaip ir visi blynai, paprastai ir greitai pagaminami, bet nekasdieniški. Kukurūzų miltai prideda lengvą aromatą, o vyšnios puikiai dera su nelabai saldžia tešla. Buvo labai skanu su namine slyvų uogiene 🙂
Dviem labai alkaniems žmonėms (arba 4 paprastiems) reikės:
- 1 puodelio miltų
- 1/2 puodelio kukurūzų miltų
- 3 v. š. cukraus
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 1/3 puodelio džiovintų vyšnių
- 1 ir 1/4 puodelio natūralaus jogurto
- 2 didelių kiaušinių
- 50 g sviesto
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kukurūzų miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmaišome per pusę supjaustytas vyšnias.
Kitame dubenyje jogurtą šakute suplakame su kiaušiniais, įmaišome tirpintą sviestą ir po truputį beriame miltų mišinį. Maišome tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
Keptuvę su trupučiu aliejaus įkaitiname ant vidutinės ugnies. Dideliu šaukštu formuojame blynelius (aš naudoju metalinį šaukštą salotoms maišyti) ir kepame kiekvieną pusę po porą minučių, kol gražiai apskrus.
Skanaus 🙂
>Labai mėgstu blynus, ypač tokius – storus, purius, tirpstančius burnoje. Atrodo nuostabiai! 🙂 Ir dar naminė slyvų uogienė, mm, tikras savaitgalio ryto malonumas.. :))
>Megstu blynus- visokius ir su viskuo:) Ir aisku nelaukiu uzgaveniu, kad galeciau ju issikepti:))
>Asta, VenusOfAir ir aš labai mėgstu blynus, todėl tais rytais, kai nereikia niekur skubėti (ir netingiu) stengiuosi išsikepti 🙂
Na va, tešla užmaišyta, dariau iš pusės normos sau 🙂 Žiūrėsim, kas gausis, bet iš foto atrodo kaip mieliniai, žiauriai mėgstu tokius ! O su bananų uogiene gardumas neapsakomas :))
Rasa, šitie blynai dėl kukurūzų miltų šiek tiek sausesni, negu mieliniai, bet vis tiek labai skanūs 🙂 Tikiuosi, patiko! 🙂
Pingback: Antroji diena: pupelių ir tuno salotos bei kukurūzų miltų blynai su vyšniomis | Noriu valgyt!