Kaip smagu, kai šviežias daržoves gauni ne iš parduotuvės, ar turgaus, o ką tik nuskintas iš daržo. Kokius patiekalus iš jų begamintum, jie pasidaro kelis kart skanesni 🙂 Šį kartą, iš daržo gavau šparaginių pupelių, bet nenorėjau jų gaminti tradiciškai su džiūvėsėliais. Taip gimė salotos. Nors mano salotų favorito – pomidorų su svogūnų ir grietine niekas nenurungs, šitos irgi gavosi vertos dėmesio 🙂
Keturioms porcijoms reikės:
- 200 g šparaginių pupelių
- 200 g virtų bulvių (vietoj jų galima naudoti makaronus)
- 1 mažo svogūno
- 1 didelio pomidoro
- 10 juodųjų alyvuogių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 30 ml citrinų sulčių
- 30 ml balzaminio acto
- 1 česnako skiltelės
- 1/2 a. š. garstyčių
- 1 a. š. medaus
- maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelio druskos
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Šparaginėms pupelėms nupjaustome galiukus ir supjaustome jas kelių centimetrų gabaliukais. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais. Sudedame pupeles ir svogūną į kepimo skardą, pašlakstome aliejumi, pasūdome ir 25 min. kepame orkaitėje.
Kol pupelės kepa, virtas bulves supjaustome kubeliais ir apskrudiname keptuvėje.
Pomidorus supjaustome nedideliais gabaliukais, alyvuoges perpjaunam per pusę.
Visas daržoves sudedame į didelį dubenį.
Kitame dubenėlyje sumaišome visus produktus, skirtus padažui (1 v. š. alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, actą, sutrintą česnaką, garstyčias, medų).
Pasūdome daržoves, įberiame pipirų ir apliejame paruoštu padažu. Išmaišome.
Skanaus 🙂
>Man buvo skanu, dar turiu porciją šaldytuve, jau svajoju apie vakarienę. O štai vyrui ne. Ir net pats nežino kodėl.
>S, pas mane namie ta pati situacija. Bet mano vyrui, kaip tikram lietuviui, geriausios salotos – balta mišrainė ir pomidorai su grietine. Visos kitos valgomos tik iš bėdos 🙂
Labai labai skanios salotos! Dariau su makaronais 🙂
Ačiū už idėją! Seniai jau jų nedariau, būtinai paragausiu ir su makaronais 🙂