Įkvėpimas gaminti ir fotografuoti jau grįžo, įkvėpimas rašyti – nelabai 🙂 Todėl šiandien trumpai, kol dar braškių sezonas nepasibaigė.
Tai, kad braškės draugauja su balzaminiu actu, sužinojau jau pakankamai seniai, per “Tinklaraštininkų dieną” 2011 metais. Todėl šiandien, kai užsimaniau salotų su braškėmis, nusprendžiau išmėginti būtent šias. Derinys puikus, o gaminimas (paskutiniu metu man tai patinka) užima vos penkias minutes. Manau, būtų dar skaniau su keliais griežinėliais mocarelos arba ožkos sūrio, bet aš jų deja neturėjau, o iki parduotuvės eiti tingėjau 🙂
Vienai porcijai reikės:
- 6 vyšninių pomidoriukų
- 6 nedidelių braškių
- 1/2 a. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. balzaminio acto
- žiupsnio druskos
Pomidoriukus supjaustome ketvirčiais, braškes – plonomis juostelėmis. Sumaišome su alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu ir druska. Paliekame dešimčiai minučių pasimarinuoti. Nusunkiame ir valgome. Skanaus 🙂
Receptas iš “Sugar laws”.