Sušis

Kaip gaila, kad atostogos prie jūros ir ežerų pasibaigė, bet kaip smagu, kad dar pusė vasaros prieš akis. Reiškia, smagių maudynių ir poilsio dar tikrai bus 🙂 Pavyzdžiui, šį sekmadienį (24 d.) Indrė ir Asta organizuoja maisto tinklaraštininkų pikniką! Kas dar negirdėjo, bėkit skaityti skelbimą ir registruotis. Susitiksime 😉

Receptas šiandien, labai vasariškas, lengvas ir tuo pačiu egzotiškas. Kai karšta, puikiai tinka pietums. Pati sušius gaminau jau kelis kartus, bet vis negalėjau atitaikyti tinkamo acto ir ryžių santykio. Trečias kartas nemelavo. Todėl išsisaugau receptą sau, bei tikiuosi, kad ir Jums jis bus naudingas.

kartu1

Norint pasigaminti sušį, svarbiausia, tinkamai išsivirti ryžius. Jie turi būti apvalūs, geriausia, specialiai skirti sušiui. Skaniausias suši man gavosi, naudojant tokias proporcijas:.

  • 1 stiklinė sausų ryžių
  • 1,3 stiklinės vandens
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 1 a. š. cukraus

Gaminat sušį 4-5 žmonėms, reikėtų maždaug trijų stiklinių ryžių. Tikrai visiems užteks prisivalgyti. Taip pat, sušiui prireiks:

  • nori lapų
  • agurkų
  • avokado
  • krabų lazdelių
  • lašišos
  • marinuoto imbiero
  • vasabi krienų (VLKK siūlo juos vadinti pipirkrieniais)
  • sojos padažo

kartu4

Pradžioje, išverdame ryžius. Užviriname vandenį, pasūdome. Ryžius perplauname po šalto vandens srove. Suberiame į verdantį vandenį. Sumažiname ugnį iki minimumo ir verdame apie 15 min. Kai puode dar bus šiek tiek vandens, išjungiame ugnį ir paliekame uždengtą puodą dar 15 – 20 min. kol visas vanduo susigeria į ryžius. Ryžiai turi gautis lipnus, bet nesuvirę. Stiklinėje sumaišome atitinkamą kiekį ryžių acto ir cukraus. Ryžius sudedame į didelį dubenį, užpilame acto mišiniu ir išmaišome. Paliekame atvėsti.

Nori lapą perpjauname per pusę, paskirstome ryžius, sudedame norimus produktus ir susukame sušį. Šį kartą, gaminimo eigos nenufotografavau, bet paveiksliukų galima pasižiūrėti internete, pavyzdžiui čia. Aš tik patarčiau, bambukinį kilimėlį apvynioti maistine plėvele, nereikės vėliau gramdyti nuo jo ryžių.

Valgome, mirkydami į sojos padažą su marinuotu imbieru ir vasabiu.


Skanaus 🙂

10 thoughts on “Sušis

  1. Lina

    >Kaip smagu matyti sugrizusia! O ir susi puikus dalykas. Vienas megstamiausiu "maistu" mano racione. Nors pati gaminti dar niekados nebandziau. Bus proga:-)

    Reply
  2. Karolina

    >Kaip senai svajoju juos susisukt namie, reikės kada imtis darbo. Ir pats gaminimo procesas man labai patinka 🙂

    Reply
  3. Neringa

    >dievinam su vyru sushius, daznai juos sukam su draugais – geriu geris ir smagus laiko praleidimas 😉

    Reply
  4. Viktorija

    >Lina, ir man labai smagu, kad Tau smagu :)))

    Būtinai su Karolina pabandykit pasigaminti namie. Nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Aišku, keli pirmi gausis kreivi, bet kuo toliau, tuo geriau 🙂

    Neringa, mes irgi dažniausiai, su draugais gaminam. Puikus maistas draugų kompanijai 🙂

    Reply
  5. Renata

    >Aš dar nenoriu patikėti, kad jau pusė vasaros praėjo. Kaip taip greit??
    O sushi dievinu. Visokius! Nors tiesą sakant aš priešingai nei dauguma, pirma pagaminau pati namie, tik po to paragavau sushi bare:)) Tai tas, pats pirmas, naminis man ir buvo pats skaniausias.
    O grįžtant prie esmės, tiesiog, norėjau pasakyti, kad puikus įrašas:)

    Reply
  6. Viktorija

    >Renata, ačiū 😉 Aš pradžioje sušius paragavau restorane, tik daug vėliau pabandžiau namie pasigaminti. Atrodė labai sudėtinga 🙂

    Reply
  7. Maisto Diletante

    >Sushi – nuo pirmo paragavimo man tobulybė, gaminu ir namie. Puikus įrašas ir paskatinimas dar negaminusiems pabandyti

    Reply
  8. Viktorija

    >Maisto Diletante, ačiū 🙂 Tikiuosi, atsiras žmonių, kuriuos šis įrašas paskatins pasigaminti sušį namie 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.