Šiandien dariau nuotraukas Kalėdiniam žurnalo “°C” numeriui (įsivaizduojate, rudens numeris buvo peržiūrėtas jau daugiau negu 23 000 kartų!) ir taip užsinorėjau Kalėdų. Eglutės iki lubų, jaukių šeimyninių pusryčių ir šurmulio aplink dovanas. Kaip gerai, kad šaltais ir niūriais rudens vakarais, galima svajoti apie Kalėdų rytą… Ir ruošti dovanėles… Manau, šis džemas joms puikiai tiktų. Juk jis toks kvapnus ir jaukus, be to, primenantis vaikystėje ragautus, džiovintus bananus 😉
Receptą radau “Žaidimų aikštelėje”, tik keistas, spalva gavosi visiškai netokia… Gal ilgiau viriau?
Džemui reikės:
- 4-5 bananų
- 1 citrinos sulčių
- 375 ml (=165 g) cukraus
- 250 ml vandens
- 1/4 a. š. malto cinamono
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Bananus supjaustome ir sumaišome su citrinos sultimis. Puode užviriname vandenį, sumaišytą su cukrumi. Sudedame į jį bananus, cinamoną ir vanilę. Maišydami, verdame ant nedidelės ugnies tol, kol bananai beveik suvirs, o džemas bus tirštas ir nevarvės pakabintas šaukštu.
Skanaus 🙂
P. S. Tobulai skanu su sluoksniuota bandele ir rikota. Šiandien tai buvo mano pavakariai. Nors už lango buvo tamsu ir reikėjo fotografuoti su lempos šviesa, nesusivaldžiau, nufotografavau 😉
Tikrai, kad spalva įdomi, Aš viriau ir mano buvo skaisčiai geltonas.
Man kartą gavosi beveik pilkos spalvos, paragavus supratau, kad citrinos sultis buvau pamiršus įlašinti, o jos tikriausia būtų išlaikiusios tą bananų geltonumą 🙂
Skirmantė Facebook’e parašė, kad džemas patamsėjo nuo ilgo virimo. Jai irgi taip buvo, siūlė pilti mažiau vandens. O aš dar pagalvojau, gal nuo ilgo virimo atsirado džiovintų bananų aromatas? Indre, ar šviesiame džeme buvo tas aromatas? 🙂
Aciu Viktorijai uz recepteli:) Beje,koks kiekis iseina? Tik toks mazas stiklainiukas?..
Į sveikatą 🙂 Tas stiklainiukas, iš tikrųjų nėra toks mažas, koks atrodo nuotraukoje, nes yra aukštas. Džemas jau beveik suvalgytas, todėl tiksliai pasakyti negaliu, kiek gavosi, bet ne mažiau nei 400 ml 🙂
O gal bananai buvo per daug prinokę, todėl ir patamsėjo? Kažkaip su pyragais esu tai pastebėjęs 😉
Gal ir dėl to 🙂 Jie buvo tokie vidutiniškai prinokę, odelė jau su taškais, bet patys bananai šviesūs 🙂
zvilgtelejus i nuotraukas pagalvojau, kad koks rabarbaru dzemas, po to perskaiciau pavadinima 🙂 as viriau irgi si dzema, bet man grazi geltona spalva gavosi, gal tikrai del ilgo virimo…
Man labai patiko šis džemas, todėl būtinai virsiu dar. Pažiūrėsim, kokios spalvos gausis 🙂