Facebook’e apsiskelbiau, kad viriau jį iš daugiau nei 2 kg pomidorų… Tik paskui prisiminiau, kad toks kiekis buvo originaliame recepte, o aš pomidorų turėjau mažiau, apie 1 kg 400 g. Bet ir iš šio kiekio, gavosi keturi maži indeliai (apie 800 ml).
Šiaip, visą laiką galvojau, kad esu tik tradicinių uogienių ir džemų mėgėja, nes dažniausiai verdu paprastas “uogos + cukrus”. Bet pamačiusi šio džemo receptą, negalėjau susivaldyti. Skambėjo labai egzotiškai ir skaniai. Aišku, šis džemas netiks prie saldžių blynų. Gal geriau jį būtų pavadinti pagardu, ar padažu, nes jo skonis pikantiškas. Toks saldžiai aštrus. Puikiai tinka prie juodos duonos ir kietojo sūrio (raudonas vynas irgi ne pro šalį būtų…).
Tiesa, vakar iš tėvų gavau dar vieną porciją naminių pomidorų, kuriuos reikėtų kuo greičiau sunaudoti. Todėl einu ieškoti kokio nors kitokio pomidorų džemo/pagardo varianto 😉
Taip pat negaliu nepasidžiaugti, kad gimtadienio proga gavau svajonių dovaną – fotoaparatą! Todėl fotografuodama džemą užsižaidžiau ir nuotraukų šį kartą šiek tiek daugiau nei įprastai 🙂
800 ml džemo reikės:
- 1 kg 400 g pomidorų
- 500 ml cukraus
- 5 v. š. laimo sulčių
- 1 ir 1/3 a. š. šviežiai tarkuoto imbiero
- 1/2 a. š. cinamono
- 1/4 a. š. maltų gvazdikėlių
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. čili dribsnių
Pomidorus nuplauname, galuose įpjauname kryžiuką ir apliejame verdančiu vandeniu. Nuimame odeles, supjaustome ketvirčiais ir išpjauname kietą viduriuką. Supjaustome smulkiais gabaliukais.
Dideliame puode sumaišome pomidorus su likusiais, džemui skirtais produktais. Užkaičiame puodą ant didelės ugnies. Kai džemas pradės burbuliuoti, sumažiname ugnį iki minimumo. Vis maišydami, verdame apie 1 valandą, arba tol, kol masė sutirštės.
Skanaus 🙂
Receptas iš “Food in jars”.
Labai gražios nuotraukos Viktorija, tokios subtilios, o džemas atrodo pasakiškai.. dar toje nuotraukoje (2 nuo viršaus) širdelės iš duonos ir sūrio – labai gundančiai atrodo 😉
Ačiū Reda 🙂 Iš karto matosi, kad meniškos sielos esi. Tų širdelių aš nepastebėjau, kol tu nepasakei, netyčia gavosi 🙂
Koks fotoaparatas?
Nikon D90, bet ne tik su KIT’iniu objektyvu 🙂
Pasakiškai skaniai atrodo. Skonis turėtų būti labai, labai geras:) Sveikinu su praėjusiu gimtadieniu ir naujuoju fotoaparatu.
Ačiū, Rennie, už sveikinimus ir gražius žodžius 🙂 Skonis tikrai labai geras, džiaugiuosi, kad per daug porcijos nemažinau 🙂
Pirma ir antra foto suspaustos ar aš tik priekabiauju?
Per arti viena kitos? Ar tiesiog kartu nesižiūri? 🙂 Man tai visai nieko atrodo 😀
Aš jau vos peržvelgus nuotraukas, norėjau komentuoti, kad kokios vis gražėjančios! O čia, pasirodo, ir priežastis yra 🙂 Sveikinu labai labai su nuostabia dovana! Aš irgi D90 turiu, bet vis dar nesijaučiu jo įvaldžiusi nė trupučio. O tau, matau, sekasi puikiai! 🙂 Šaunuolė! 🙂
Ačiū! Aš jau senokai su D90 bandau fotografuoti, tik jis ne mano buvo, vis pasiskolindavau. O nuotraukos tik neseniai gražėti pradėjo, tai dar turi laiko 😀
O kokį fotoaparatą turėjai iki tol? Ir kokie dabar objektyvai? 🙂
Pradėjau nuo Canaon “muilinės”. Vėliau skolinausi Nikon D90 su KIT’iniu (18-105mm VR) objektyvu. O dabar, gavau dovanų irgi Nikon D90 su KIT’iniu ir Nikkor AF-S 50mm F1.8G (paskutinio įrašo nuotraukos kaip tik su juo ir darytos).
Tikras skanumėlis 🙂
Ačiū! Šiandien stiklainiukas tuštėjo tikrai kosminiu greičiu 😀
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Pomidorų džemas 2