Tortas „Raffaello“

Tortą galiu pavadinti tikru iššūkiu, nes:

  • tai sudėtingas procesas, reikalaujantis ištvermės ir laiko,
  • dažniausiai jį reikia „surinkti“, o ne tiesiog iškepti,
  • nemėgstu tortų, taigi bet koks – netiks.

Tačiau nusprendžiau pabandyti. Receptą buvau nusižiūrėjus seniau, o proga pasitaikė vakar. Taigi pristatau tortą „Raffaello“ arba mano gimtadienio tortą :).

Biskvitams: 5 kiaušiniai 230 g cukraus 65 g aliejaus 230 g miltų 1 a. š. vanilės esencijos 2 a. š. kepimo miltelių Kremui: 1 indelis kondensuoto pieno 150 g sviesto 450 g grietinėlės (35%-36% riebumo) 2 pakeliai grietinėlės standiklio (po 9 g) 50 g kokoso drožlių Biskvitų sulaistymo mišiniui: 1 citrinos sulčių 50 g vandens Papuošimui: 25 g kokoso drožlių Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals. Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų. Sudėti

miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps vientisa. Gautą masę padalinti į 4 dalis. Vieną dalį supilti į 23 cm (mano forma 28 cm, todėl biskvitai gavosi plonesni) skersmens apvalų kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi (popierių būtinai reikia ištepti sviestu/aliejumi) ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių arba kol gražiai pagels. Gautą biskvitą išimti iš formos kartu su popieriumi ir atvėsinti. Taip pat kepti likusius 3 biskvitus. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu. Suberti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštas mases pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir išplakti iki vientisos konsistencijos. Į paruoštą torto lėkštę, dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų ir vandens mišinių. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti mišiniu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Taip pat elgtis su likusiais biskvitais. Tortą apibarstyti kokoso drožlėmis ir palikti šaldytuve kelioms valandoms.

Kaip žmogus, nemėgstantis tortų, galiu objektyviai jį įvertinti: tortas skanus, būtinai gaminsiu dar :).

10 thoughts on “Tortas „Raffaello“

  1. Asta

    >Oi oi oi, atbėga pavėluoti sveikinimai su gimtadieniu! 🙂 Ir paaikčiojimai, koks gražus torto gabalėlis :))

    Reply
  2. Marija

    >Asta, ačiū už sveikinimus ir už torto receptą :)). Dar porą dienų po gimtadienio girdėjau namuose: „O torto nebeliko..?“ 🙂

    Reply

Leave a Reply to Egle Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.