Keksas su spanguolėmis

Šis penktadienis buvo pokerio ir keksų penktadienis. Keksus iškepiau net du. Šį kartą papasakosiu apie keksą su spanguolėmis. Valgėm jį dar šiltą su ledais. Ir manau geriausiai jį apibūdina vienas svečias, kuris nesulaukęs kol aš pabaigsiu savo gabaliuką, paklausė, ar gali pats įsidėti antrą porciją :)))

Štai šiek tiek pakoreguotas receptas (originalas čia).

225 g šaldytų spanguolių
350 g cukraus
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
115 g sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 a. š. valinės ekstrakto
125 ml pieno

Sutrinam spanguoles su 100 g cukraus. Supilam košę į kiaurasamtį ir nuvarvinam.

Ištirpinam sviestą išmaišom jį su likusiais 250 g cukraus. Po vieną įmušam kiaušinius ir kiekvieną kartą gerai išplakam, kol masė taps puri ir pabals. Per kelis kartus supilam pieną ir miltus, gerai viską išmaišom. Įberiam kepimo miltelius, druską. Įmaišom vanilės ekstraktą. Turime gauti gražią vientisą masę.

Trečdalį paruoštos tešlos supilam į kepimo indą. Tolygiai ant tešlos paskirstom pusę spanguolių taip, kad iš kraštų liktų po 1 cm neuždengtos tešlos. Sudedam antrą trečdalį tešlos, tuomet – antrą pusę spanguolių. Galiausiai ant viršaus tolygiai paskleidžiam paskutinį trečdalį tešlos.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 minučių, kol gražiai apskrus, o medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kekso centro, bus švarus.

Valgom dar šiltą su ledais. Skanaus 🙂

4 thoughts on “Keksas su spanguolėmis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.