Pyragėliai su grybais

Pasirodo, toks oras nepatinka ne tik man, bet ir mano kompiuteriu. Jau beveik baigiau rašyti pyragėlių receptą, liko tik nuotrauką įdėti ir mano kompiuteris išsijungė… O aš aišku, nieko nespėjau išsisaugoti…

Taigi, pradedu iš naujo. Šiuos pyragėlius kepiau dar prieš atostogas, norėjau įsidėti ką nors į kelionę. Namie visą laiką turiu šaldytos tešlos, be to, reikėjo sunaudoti likusius šaldytuve grybus ir sūrį. Labai lengvas, greitas ir gardus receptas 🙂

Dešimčiai pyragėlių reikės:

  • 5 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 150 g grybų (naudojau ruduosius pievagrybius)
  • 2 nedidelių svogūnų
  • tarkuoto sūrio (naudojau “Džiugą”)
  • aliejaus kepimui
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Tešlą išimame iš šaldiklio ir paliekame kol atšils (tokiu oru ilgai netrunka). Per tą laiką, aliejuje apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai pasidaro auksinės spalvos, sudedame smulkiai supjaustytus grybus ir kepame, kol išgaruoja iš grybų išsiskyrusios sultys. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.

Tešlos lapelius šiek tiek pakočiojame, perpjaunam per pusę. Ant kiekvieno lapelio padedame po kelis šaukštelius grybų, užberiame tarkuoto sūrio. Tešlos kraštelius patepame vandeniu, kad geriau suliptų. Sudedame tešlą per pusę, kraštelius užspaudžiame šakute. Patį pyragėlį dar kelis kartus pabadome šakute, tam kad garai turėtų pro kur išeiti.

Kepame apie 20 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Pyragėliai su grybais

  1. Viktorija

    >Asta, tai jau tikrai 🙂 Pačiai pasigaminti, man dar rankos nekyla. O su šaldyta, taip lengva ką nors skanaus pasidaryti 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.