Jau kelis kartus rašiau, kad labai mėgstu bananų duoną/keksą. Tai puikus kepinys, kai lieka keli nesuvalgyti ir jau praradę savo išvaizdą bananai. Todėl, kai internete aptikau naują bananų duonos receptą, nusprendžiau išbandyti. Labiausiai, mane joje sudomino šokoladinis glajus. Pradėjusi kepti duoną, glajaus proporcijų per daug nenagrinėjau, pažiūrėjau tik, ar visus produktus turiu namie. O kai pradėjau gaminti, apstulbau. Pusė puodelio sviesto ir trys puodeliai cukraus pudros?! Na ne, kad ir kokia saldumynų mėgėja būčiau, cukraus tokiais kiekiais nevalgau…. Teko išradinėti glajų pačiai. Ir kaip sakoma, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Gavosi puikus, primenantis triufelius glajus. Prie šios bananų duonos, labai tiko 🙂
Bananų duonai reikės:
- 3 bananų
- 3/4 puodelio cukraus
- 1 kiaušinio
- 1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
- 70 g juodojo šokolado
- 1 ir 1/2 puodelio miltų
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Glajui reikės:
- 3/4 puodelio nesaldžios kakavos
- 100 g kambario temperatūros sviesto
- 20 ml pieno
- 1/4 puodelio cukraus pudros
Bananus sutriname šakute į košę. Įplakame cukrų, kiaušinius ir aliejų. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberiame sausus produktus į bananų masę ir labai gerai išmaišome. Šokoladą sukapojame smulkiais gabaliukais ir taip pat įmaišome į tešlą. Stačiakampę kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol į duoną įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas. Glajui, išplakame sviestą su sukraus pudra, įmaišome persijotą kakavą ir supilame
pieną. Dar šiltą duoną aptepame glajumi. Skanaus 🙂
>Dariau aš šią duonelę ankščiau, bet ji man buvo sausoka ir glajų keičiau, nes nežmoniškas kiekis cukraus 😀
>Karolina, nepritaikytas tas glajus lietuviškam skrandžiui :))) O dėl sausumo… Ji kitokia, negu tradicinė bananų duona (matyt dėl to, kad plonu sluoksniu kepama), bet man patiko 🙂