Jau kurį laiką neturiu galimybės šeimininkauti virtuvėje ir ką nors gaminti. Net rankas niežti, kaip norėčiau ką nors skanaus iškepti… Bet teks dar šiek tiek palūkėti 🙂 Užtat turiu kompiuterį ir internetą, todėl galiu pasidalinti receptais iš archyvo.
Šiuos ledus, gaminau žurnalo vasaros numeriui ir jis kuo puikiausiai tiks šiandienos vasariškiems orams. Praeitais metais, gamindama ledų sumuštinius, sužinojau ledų be ledų aparato paslaptį. Pasirodo, tam kad ledų tekstūra būtų glotni ir be ledo gabaliukų, jų pagrindas turi būti – plakta grietinėlė. Toliau – Jūsų fantazijos reikalas. Aš labiausiai mėgstu riebų šokoladinį plombyrą, todėl šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti ir pagaminti ką nors panašaus. Rezultatas pranoko lūkesčius, man labai patiko! Rekomenduoju pamėginti ir Jums 🙂
8 didelėms porcijoms reikės:
- 150 g šviežių arba šaldytų vyšnių
- 2 v. š. cukraus
- 1 v. š. brendžio
- 100 g juodojo šokolado
- 250 g saldinto sutirštinto pieno
- 1/4 a. š. tirpios kavos
- 2 v. š. nesaldintos kakavos miltelių
- 400 ml riebios grietinėlės
Vyšnias sudėkite į mažą prikaistuvį. Suberkite cukrų, supilkite brendį. Išmaišykite. Užvirinkite ir pavirkite apie penkias minutes. Nukoškite susidariusias sultis, tačiau jų neišpilkite. Vyšnias stambiai sukapokite.
Tame pačiame prikaistuvyje užkaiskite 1/4 stiklinės susidariusių vyšnių sulčių. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite kapotą juodąjį šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Įmaišykite saldintą sutirštintą pieną, kavą ir persijotus kakavos miltelius. Palikite atvėsti.
Grietinėlę išplakite iki standumo. Supilkite atvėsusią šokoladinę masę ir lėtai išmaišykite. Stebėkite, ar ant dugno neliko neišmaišytos šokoladinės masės. Sudėkite kapotas vyšnias ir dar kartą išmaišykite.
Supilkite masę į šalčiui atsparų indą, uždenkite maistine plėvele arba folija ir per naktį palaikykite šaldiklyje.
Prieš patiekdami, ištraukite iš šaldiklio ir palikite 10 minučių tam, kad ledai šiek tiek atsileistų ir iš jų būtų lengviau formuoti rutuliukus.
Skanaus! 🙂
Receptas ruoštas žurnalui “Debesys”.
Koks puikus receptas! Būtinai išsisaugau ir gaminsiu, nors vieninteliai ledai, kurių nemėgstu yra šokoladiniai 🙂 o ar nereikia tos visos masės nuolat maišyti, kol ji šals? Ar pakanka tik palikt šaldiklyje ir jau gražūs ledai bus 🙂 ?
Ačiū, Sandra! Ledai plaktos grietinėlės pagrindu, tuo ir geri, kad jų nereikia pastoviai maišyti. Užtenka supilti į formą, užšaldyti ir jie bus puikūs 🙂 Bet jei tu nemėgsti šokoladinių ledų, nežinau ar šitie patiks, nes jie gausiai šokoladinio skonio 🙂
Tai jau reiks šokoladą kuo kitu keisti 🙂 tik pasitikslinsiu – riebi grietinėlė tai 35 proc., ar taip 🙂 ?
Taip, 35%. Ta, kuri gerai išsiplaka 🙂
Atrodo beprotiškai skaniai. Gi reik dar mokėt taip skaniai nufotografuot 🙂
Būtinai išbandysiu tokius ledus, nieko panašaus neragavau (plakta grietinėlė + kondensuotas pienas). Darysiu su mėlynėmis. Arba pasifloromis. Arba cinamonu…Per daug variantų 🙂
Ačiū 🙂 Būtinai išbandyk, tai tikrai puikus būdas pasigaminti ledus be ledų aparato. O dėl nuotraukų, tai man jos buvo tikras iššūkis. Atrodo, tik įdėjai rutuliuką į indelį, nusisukai pasikeisti fotoaparato nustatymus, o jie jau tirpsta… 🙂
mmmm kaip skaniai atrodo 🙂 bet man kilo klausimas, savikaina atrodo nemaza, tai kiek gi is siu produktu gaunasi mazdaug ledu? 🙂
Aš šiuos ledus šaldžiau mažoje kekso formoje (20x11x7 cm). Tai reiškia, ledų gaunasi apie 1,5l. O nemažą kainą atperka tai, kad žinai ką valgai. Juk natūralūs produktai, o ne E 🙂