Štai ir pasibaigė mano trumpos atostogos prie jūros ir ežerų. Kur tai matyta, Baltijos jūroj vanduo 24 laipsniai?! Paskutinę dieną, maudžiausi tol, kol kaip vaikystėje, pirštai pasidarė raukšlėti 🙂 O šiandien aš jau vėl namie ir bloge su senu receptu (nes paskutinėmis dienomis, mano pagrindinis maistas – šaltas pienas) ir nauju fotoaparatu (gaila, kad tik pasiskolintu). Blynų receptą, pasiskolinau iš Forelles ir šiek tiek patobulinau. Puiki ryto pradžia, jei netingi atsikelti šiek tiek anksčiau ir pasisukioti virtuvėje 🙂
Dviem porcijoms reikės:
- 250 g natūralaus jogurto
- 3/4 puodelio miltų
- 2 kiaušinių
- 2 v. š. cukraus
- 1/2 a. š. vanilinio cukraus
- 1/2 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 3 v. š. aliejaus
- 2 bananų
Išplakame jogurtą su kiaušiniais. Kitame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską ir sodą. Po truputį supilame miltus į kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 15 minučių. Įpilame į tešlą aliejų, išmaišome. Bananus supjaustome griežinėliais. Keptuvę įkaitiname ant labai nedidelės ugnies. Dedame po šaukštą tešlos į keptuvę (aš naudoju šaukštą salotoms maišyti, jis didesnis, todėl ir blynai gaunasi didesni ir man gražesni). Ant tešlos padedame kelis banano griežinėlius. Kai blynas pasidengia burbuliukais, apverčiame ir dar minutę pakepame kitą blyno pusę. Skanaus
🙂
>oi kaip skaniai atrodo turetu but ir skanus
>Kamile, tikrai, šitie blynai mano patys mėgstamiausi 🙂
Labai labai gardus blynai 🙂 Vieni skaniausiu!!!
Agne, smagu girdėti! Ir man šie blynai vieni mėgstamiausiu. Kaip tik šiandien kepiau 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Speltos miltų bananų duona
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Languota prijuostė sugrįžo, arba ką blogeris iš tikrųjų valgo
Labai skaniai gavosi! superinis receptas 🙂