Štai ir dar viena sriuba :). Seniai planavau pasigaminti, bet laukiau, kol prinoks pomidorai. Labai paprasta, šiek tiek rūgštoka, bet skani sriuba tikriems pomidorų mėgėjams :).
- 700 g prinokusių pomidorų
- 1 bulvė
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1.5 stiklinės karšto vandens
- skiltelė česnako
- 1 v. š. cukraus
- 2 lauro lapeliai
- 0.5 a. š. raudonėlių
- 0.5 a. š. baziliko
- aliejaus kepimui
- juodųjų pipirų
- druskos
Smulkiai supjaustytą svogūną apibarstome cukrumi ir pakepame 5 minutes, sudedame kubeliais pjaustytas bulves bei tarkuotas morkas ir viską troškiname dar apie 10 minučių.
Pomidorus nuplauname ir paliekame keletai minučių karštame vandenyje, kad galėtume lengvai nulupti pomidorų odelę. Nulupę odelę, išpjauname kietesnį pomidorų viduriuką ir supjaustome pomidorus.
Į puodą sudedame pomidorus, troškintas daržoves, sugrūstą česnaką, visus prieskonius ir užpilame vandeniu. Verdame sriubą 20 – 25 minutes, kol bulvės bus minkštos. Išimame lauro lapelius ir sutriname sriubą. Skanaus ;).
>Noriu paklaust dėl cukraus-ar jis būtinas? Kaip suprantu,svogūnas tada susikaramelizuosis? Ar paskui jausis skonis tos karamelės, ir jei nebus cukraus ar jausis skonis to svogūno? (tikiuosi suprasit,ko taip makabriškai paklausiau:)
>Cukrus padaro sriubą netokią rūgščią 🙂 ir karamelės skonio nepriduoda. Bet jeigu visgi baisu, siūlyčiau cukraus įberti verdant.
>hmm kaip isvengt sriubos skystumo ? atrodo viska dariau kaip parasyta, bet ji nelabai tirsta gavos bet skani:DDD
>Manau, kad paprasčiausias būdas – mažinti vandens kiekį, kadangi mūsų stiklinių didžiai gali skirtis 🙂 (deja, nebeatsimenu,kokias naudojau, pasistengsiu patikslint gramais, po to, kai virsiu dar kartą). Taip pat tirštumas gali priklausyti nuo pomidorų – būna daugiau ir mažiau vandeningų.
Svarbiausia, kad buvo skanu :), o po kelių bandymų, manau, bus galima pasiekti norimą tirštumą :).
aciu, laaaabai skaniai gavosi, neturejau morku, bet tai skoniui nepakenke 🙂 vietoj to labai gerai suejo dvi bulves 🙂 ir knor sultinio kubelis nepamaise 🙂