Ruginiai sausainiai

Ech… Norėjau aš, kaip tikra informatikė, atsisveikinti su “Blogger” ir sukurti savo puslapį “Gardumynams”. Bet suklupau jau pirmame žingsnyje. Pasirodo, tinklaraščio pavadinimui pasirinkau per daug paprastą ir plačiai naudojamą žodį. Svetainę www.gardumynai.lt jau nusipirko žmonės, besiruošiantys atsidaryti savo kepyklėlę. Ir nors, kol kas adresas nenaudojamas, man jo perduoti, aišku nepanoro. Galėčiau, pasirinkti adresą su “com” ar “eu” galūnėmis, bet taip norėtųsi būti patriote 😉 Ilgai mąsčiau, kaip galima būtų išsisukti iš susiklosčiusios padėties. Visiškai keisti pavadinimo nesinori, juk per pusantrų metų ir aš, ir skaitytojai prie jo priprato. Geriausia būtų jį kaip nors suasmeninti. Labai norėjau pavadinimą kaip nors susieti ir su savo tikrąja profesija, todėl kilo mintis pakeisti pavadinimą į “e-Gardumynai”. Nesu šimtą procentų tikra, kad toks pavadinimas pats geriausias, todėl nusprendžiau pasiklausti Jūsų nuomonės 🙂 Ar tinkamas toks pavadinimas? Gal turite geresnių minčių? 🙂

Pasiguodimui, išsikepiau ruginių sausainėlių. Kai bandžiau namie duonkepę, nusipirkau ruginių miltų. Išsikepiau labai skanią duoną. Bet duonkepės jau seniai neturiu, o duonos orkaitėje taip ir neprisiruošiau išsikepti. Todėl sugalvojau sunaudoti miltus, kepdama sausainius. Gavosi puikūs, trapūs ir tirpstantys burnoje 🙂

Sausainiams reikės:

  • 250 g sviesto
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 puodelio ruginių miltų
  • 1 puodelio kvietinių miltų
  • 1 a. š. malto imbiero
  • 1 a. š. cinamono
  • 2 a. š. kepimo miltelių

Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį, gerai išmaišome. Dubenyje sumaišome sijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius. Po truputį beriame miltų mišinį į tešlą, maišome, bet ne permaišome. Iš paruoštos tešlos padarome kamuoliuką, suplojame jį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir bent pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiojame tešlą ir formelių pagalbą išpjaustome sausainius. Kepame apie 10 min. Patiekiame su plonai supjaustytais saldaus sūrio gabaliukais, braškėmis arba ledais.

Skanaus 🙂

sausainiai1
Receptas iš “About.com. Scandinavian food”.

15 thoughts on “Ruginiai sausainiai

  1. Reda

    >O jei į pavadinimą dvi vienodas raides įterpti..pvz. GaRRdumynai arba galima ir taip – Gar2mynai…įmanoma čia prikurti turbūt ne vieną ir ne du variantus 😉

    Reply
  2. Lina

    >O man e-gardumynai atrodo labai tinkamas. Juk tai ir yra tik "e" gardumynai – ju niekur nenusipirksi, yra jie tik internete, tad pavadinimas atspindi esme. O ar bandei viktorijosgardumynai.lr arba gardumynaiviktorijos.lt Siaip ir Redos gera ideja, jei to e-gardumynai, nesinori.

    Reply
  3. Maisto Diletante

    >E-gardumynai – galvociau, kad prekiaujama saldesiais internetu. Gal tikrai pagalvoti kitu variantu.

    Reply
  4. Karolina

    >Redos pasiūlytas variantas Gar2mynai man labiausiai limpa. Ir pavadinimas ne per daugiausia pasikeičia, bet čia jau tau spręsti 🙂

    Reply
  5. Indrė

    >Man irgi patinka Viktorijos gardumynai (bet jei rašys ir Marija tada gal MV gardumynai) 🙂

    O sausainiai be galo skaniai atrodo – man prie vidudienio kavutės prašom porą elektroniniu paštu atsiųsti :))

    Reply
  6. Forelle

    >Man patinka Redos pasiūlytas variantas Gar2mynai, nors lengviausia atsiminti.
    O sausiniai atrodo nuostabiai, nors seniau galvodvau jog iš ruginių miltų įmanoma tik duoną kepti, dabar juos naudoju vis dažniau

    Reply
  7. Ineta

    >Man ir patinka Gar2mynai.lt :))
    O sausainius išbandysiu, nes ruginių miltų ir aš turiu užsilikusių nuo buvusios duonos kepimo manijos:D

    Reply
  8. Viktorija

    >Ačiū visoms, už tai, kad pasidalinote savo mintimis ir idėjomis 🙂 Nusprendžiau kol kas pasinerti į programavimo darbus, o apie pavadinimą dar pamąstysiu 🙂 Ir tikiuosi, rudeniop pamatysit atsinaujinusį tinklaraštį 🙂

    Anonime, ačiū, pataisiau. Ten turėjo būti 1/2 stiklinės cukraus 🙂

    Reply
  9. Rūta

    >Aš dar irgi įkišiu savo trigrašį.. Man "e" gardumynai, žinokit, asocijuojasi su "E" – 621 ir visa likusia šitų priedų kompanija :)) todėl tokip pavadinimo tikrai neimčiau 🙂

    Reply
  10. Viktorija

    >Rūta, ačiū už tai, kad pasidalinai 🙂 Man tokia mintis į galvą neatėjo. Dabar tikrai reikės ką nors kitą galvoti 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.