Bananų duona su cinamoniniu viršumi

Šiuo receptų norėjau pasidalinti dar tada, kai Asta paskelbė “Languotos prijuostės” temą apie maistą ir šiukšlių dėžę. Bet gyvenimas nestovi vietoje, ir paskutiniu metu aš spėju padaryti daug mažiau negu noriu, todėl nespėjau. Bet negi duoti prapulti geram daiktui? Vis tiek dalinuosi receptu 🙂

Mūsų mažoji I. labai mėgsta bananus. Namie, mes jų turime beveik visada, bet kartais gaunasi, kad nusiperkame per daug ir jie pradeda gęsti. Tokiais atvejais, mane visada gelbsti mano mėgstama bananų duona. Ją kepu dažniausiai, bet kartais norisi pargauti ką nors naujo. Taip buvo ir šį kartą. Pamačiau bananu duonos su traškiu cinamoniniu viršumi receptą ir nesusilaikiau, nubėgau kepti 🙂 Bananų ir cinamono derinys tikrai vykęs, rekomenduoju 🙂

Bananų duonai reikės:

  • 1 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 3/4 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. kepimo sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 60 g sviesto
  • 1/3 stiklinės kefyro (arba pieno ir natūralaus jogurto mišinio)
  • 1 kiaušinio
  • 1 banano
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 60 g juodojo šokolado (nebūtina, bet šokoladas niekada reikalo negadina)

Trupininiam viršui reikės:

  • 1 v. š. miltų
  • 15 g šalto sviesto
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 1/4 a. š. cinamono
  • žiupsnelio malto muskato riešuto
  • žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje sumaišome sausus produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmaišome į juos tirpintą sviesta ir kefyrą. Įmušame kiaušinį, gerai išmaišome. Bananą sutriname šakute ir įmaišome į tešlą. Įpilame vanilės ekstraktą, suberiame kapotą šokoladą, viską gerai išmaišome. Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame į ją tešlą ir išlyginame paviršių.

Kitame dubenyje pagaminame trupinius. Tam, pirštais sutriname miltus, sviestą, cukrų, prieskonius ir druską iki trupinių. Apibarstome jais duonos viršų.

Kepame 40 – 45 minutes (arba kol medinis pagaliukas įsmeigtas į duonos vidų liks sausas) iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paliekame apie dešimt minučių atvėsti kepimo formoje. Išimame ir ragaujame. Man ši bananų duona buvo skani ir šilta ir šalta.

Skanaus 🙂

6 thoughts on “Bananų duona su cinamoniniu viršumi

  1. Vilma

    >Sėdžiu su rytinės kavos puodeliu ir varvinu seilę, nuotraukos tokios skanios! :)kad man taip dabar pora tokių gabalėlių 🙂 O kas ten per juodi gabalėliai?

    Reply
  2. Viktorija

    >Oj, pamiršau parašyti, kad aš dar smulkinto juodojo šokolado įmaišiau. Pagal receptą nepriklausė, bet labai tiko. Ačiū, Vilma, kad pastebėjai, pataisiau receptą 🙂

    Reply
  3. Vilma

    >Aš tai pir pagalvojau 🙂 Kiek mačiau kepei ne vieną bananų duoną. Kuri skaniausia? 🙂 Namie kaip tik pavargusių bananų yra. Esu kepusi bananų duoną vieną, jau kelis kartus, super skani, bet galvoju reikia naujo recepto, verto dėmesio, paieškoti

    Reply

Leave a Reply to Vilma Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.