Savaitgalio pusryčiai: saldi naminė varškė

Šiandienos receptas – duoklė sveikiems pusryčiams. Pirmą kartą gaminau šią varškę mažajai I., bet jai nepatiko… Bet už tat man, labai labai patiko 🙂 Pasigaminti labai paprasta, o skonis daug geresnis už varškės, pirktos parduotuvėje. Pagrindinis skirtumas tas, kad ši varškė gaminama iš nerauginto pieno, todėl gaunasi nerūgšti. Valgyti galima vieną, arba su bet kuo, kas tik Jums patinka: uogiene, šokoladu ir pan.

Apie 200 g varškės reikės:

  • 1 l pieno
  • pusės citrinos sulčių

Pieną supilame į puodą ir užviriname. Nukeliame nuo ugnies, supilame citrinos sultis ir išmaišome. Nuo rūgšties pienas susitraukia ir išsiskiria žalsvos spalvos išrūgos. Jei išrūgos balkšvos ir pieno nesutraukė, įpilkite dar citrinos sulčių ir išmaišykite.

Gautą masę sukrėskite į drobinį maišelį arba kelis kartus sulankstytą marlę ir atvėsinkite. Jei norite birios varškės taip palikite, jei varškės sūrio, paslėkite.

Skanaus 🙂

Receptas iš čia.

9 thoughts on “Savaitgalio pusryčiai: saldi naminė varškė

  1. Viktorija

    >Medeja, neteisingai mygtukus suspaudžiau 🙂 Ir man mažai gaunasi, iš 1l pieno, apie 180 – 200 g varškės 🙂

    Reply
  2. Kotryna

    >Super dalykas. Dažnai tokią varškę perku turgelyjė, o dabar galėsiu pati pasigaminti. 🙂 Beje kokio riebumo pieną naudoji?

    Reply
  3. Medeja

    >Kotryna, paprastai siūloma daryt iš ne riebesnio nei 2,5 %

    Viktorija, aš kitokio pasirinkimo ir neturiu tik pati darytis, varškė čia išvis tik grūdėta.. tai ir verdu puodus pieno :)))

    Reply
  4. Viktorija

    >Kotryna, aš naudoju 3,5% riebumo pieną. Skaičiau, kad varškė tada gaunasi 18%, žymiai riebesnė negu parduotuvėje 🙂

    Medeja, bet užtat turi šviežios naminės varškės 🙂

    Reply
  5. Asta

    >Aš turiu talentą nesugebėti pagaminti to, kam tereikia vieno – dviejų produktų. Tikrai, ne kartą bandžiau, ir visad kažkas ne taip. Bet čia gi vėl matau – varššškė! Naminė! Noriuuu :))

    Reply
  6. Viktorija

    >Asta, pabandyk, būtinai gausis 🙂 Juk jei pieno nesutrauks iš pirmo karto, tai lengva pataisyti, tereikia įpilti dar šiek tiek citrinos sulčių 🙂

    Reply
  7. Indrė

    >Astai – o iš šaldyto kefyro bandei? Na ten nei virti nieko nereikia, nei rūgšties dėti – tiesiog išlaukti 🙂

    Reply

Leave a Reply to Medeja Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.