Jau seniai norėjau išbandyti Udon makaronus su kokiu nors egzotiškesniu padažu, pagaliau prisiruošiau. Gavosi puikus ir lengvas patiekalas, kaip tik tokioms karštoms vasaros dienoms kaip šiandien. Šie makaronai puikiai tiks vegetariškai vakarienei. Jei mėgstate sočiau, kartu puikiai tiktų krevetės, ar pakepinta vištiena. Udon makaronai, būna keliu rūšių. Aš ragavau iš nesijotų kvietinių miltų. Jie yra tamsesni, sodresnio skonio ir ne taip išsiplečia verdant. Man patiko tai, kad jie yra storesni ir puikiai sugeria padažą.
Imbierinis padažas, kurį gaminau prie šių makaronų, puikiai tiks ir prie paprastų makaronų, ar netgi vietoj salotų užpilo. Man jo gavosi šiek tiek daugiau nei reikia, todėl likutį panaudosiu kur nors kitur.
Dar norėjau pasigirti, kad šiais metais ant mano palangės ir balkone, auga mažas darželis. Jame yra rozmarinų, levandų, čiobrelių ir net balkoninių pomidorų. Tikiuosi, kad sulauksiu visų jų derliaus ir galėsiu panaudoti savo virtuvėje. Juk šviežios žolelės daug skaniau nei džiovintos.
4 porcijoms reikės:
- 250 g Udon makaronų (naudojau Clearspring firmos)
- 250 g rudųjųpievagrybių (arba bet kokių kitų šviežių grybų)
- kelių šaukštų sviesto
- svogūnų laiškų
- 200g krevečių arba keptos vištienos (nebūtinai)
Padažui reikės:
- 3/4 a.š. džiovintų čili pipirų
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 1 v. š. citrinos sulčių
- gabaliuko imbiero (~ 2,5 cm)
- 1/4 puodelio ryžių acto
- 1/3 puodelio sojų padažo
- 1 v.š. medaus
- 1v.š. sezamo aliejaus
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
Imbierą nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Į elektrinį smulkintuvą sudedame visus padažo produktus, išskyrus aliejus ir pusę minutės plakame. Supilame aliejus ir dar kartą išplakame. Supilame į švarų stiklinį indą. Pagamintą padažą galite sunaudoti iš karto, arba apie savaitę laikyti šaldytuve.
Makaronus išverdame taip, kaip parašyta ant pakuotės. Mano reikėjo suberti į du litrus verdančio vandens ir virti pamaišant 6 – 8 minutes. Išvirus, praplauti po tekančiu vandeniu.
Kol makaronai verda, supjaustome grybus ir apkepiname juos su sviestu.
Išvirtus makaronus sumaišome kartu su grybais ir užpilame padažu (aš sunaudojau ne visą, todėl pilkit ir ragaukit). Apibarstome smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
P.S. Druskos aš niekur nebėriau, nes sojų padažas ir taip pakankamai sūrus.
Skanaus 🙂
Šaltinis: “Simply recipes”.
>Pakutiniu metu einu iš proto dėl japonų virtuvės. Receptas tikrai pravers vasarai 🙂
Ir dar, sveikinu ir baisiai pavydžiu dėl darželio :)) Ehh, levandos, čiobreliai, rozmarinai… svajonė
>O nuotrauku gražumas koks:)) Baltai pavydžiu tavo darželio…:))) Aš vis pasvajoju apie balkoninį darželį, bet vasarai išvažiuoju iš Lietuvos tai ner, kas prižiūrėtų 🙂
>Juliana, smagu, kad receptas pasirodė naudingas 🙂 O darželį, manau, labai lengva ir pačiai užsiauginti. Tereikia poros vazonėlių, sėklų iš parduotuvės ir šiek tiek laisvos vietos ant palangės 🙂
Ineta, ačiū 🙂 Gal prieskoniai augtų ir šiaip namie, žiemą? Rozmarinai, atrodo, daugiamečiai. Pažiūrėsim, kaip man seksis auginti 🙂
>Aš nuo tavęs nusižiūrėjus šiemet į savo palangės daržą irgi pomidorus įtraukiau. Jau tuoj žydės ir lauksim derliaus 🙂 Rozmarinas tai jau du metus auga, gal kiek paskuro per žiemą, bet gyvas, o visa kita neišsilaikė 🙁 Labiausiai čiobrelio gaila, nes man jis taip visur tinka
>O, tai Tu jau patyrusi daržininkė 😉 Linkiu susilaukti gausaus pomidorų derliaus. Tikiuosi ir mano darželis per žiemą atsilaikys. Nors su čiobreliais nuo pat pradžių buvo sunku, išdygo tik iš antro karto 🙂
>Tokai ir daržininkė, vargsta jie vasarą pas mane, kol aš atostogauju. Pomidorai tik du, tai derliaus didelio nesitikiu, bus mažajai atrakcija nuskabyti, jeigu tik užsimegs. O čiobrelių turbūt pirksiu jau paaugintų, sudygo, bet labai jau nenori augti. Beje, tas pats ir su mairūnais. Pas mane tik bazilikai auga, jiems kažkodėl tinka, o visi kiti ne itin.
>Mano čiobreliai irgi kol kas sunkiai auga, žiūrėsim kaip bus 🙂
fuuuuuuuuu slikstyne nesamone gavosi
nesamone gavosi
Na, visų skoniui neįtiksi 🙂 Iš mano kompanijos, visiems patiko 😉