Vištiena įdaryta deginta paprika ir fetos sūriu

Praeitą savaitę net dvi dienas iš eilės lankiausi “Čiop čiop” kulinarijos lofte. Šiandien noriu papasakoti apie antrą kartą, kai dalyvavau alaus ir maisto derinimo sesijoje. Apie tokius renginius girdėjau jau seniai, todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko jame sudalyvauti.

Vakaras praėjo labai smagiai ir jaukiai. Nedidelėje kompanijoje gaminome, ragavome ir daug diskutavome apie skonius, derinius ir aišku, alų. Paskutiniu metu Lietuvoje tapo populiarios alinės, kuriose galima paragauti daugybę alaus rūšių. Vis garsiau kalbama apie tai, kad alų galima derinti prie maisto taip pat kaip ir vyną. Todėl matyt jau daug kas girdėjo, kad jis tinka ne tik prie “rimtų” patiekalų, bet ir prie desertų, ypač tamsus alus. Mes tą vakarą, deja desertų negaminome, bet bandėme suprasti, kaip tokia atrodo, neutrali mėsa kaip vištiena, priklausomai nuo gaminimo būdo gali tikti vis prie kito alaus.

Dar prieš atvykstant į studiją, kiekvienas dalyvis turėjo atsiųsti vištienos receptą bei pasakyti, prie kokio alaus jis turėtų derėti. Tiesą pasakius, aš neturėjau daug laiko apmąstymams, todėl nuėjau paprasčiausiu keliu – nusiunčiau mano mėgstamą, bet labai lengvą receptą.

O dabar apie smagiausią (man asmeniškai) dalį. Visą vakarą, kartu su mumis gamino, bei apie alaus derinimą pasakojo alaus someljė ir virtuvės šėfas – Donatas Dabrovolskas. Pačioje gaminimo pradžioje jis pasiūlė gaminusiems savo pagalbą, jei norėtume sužinoti, kaip šėfas siūlytų mūsų patiekalus patobulinti. Aš išnaudojau šią progą visus 100%, labai jau norėjosi sužinoti visokių gudrių triukų iš profesionalo. Todėl galiausiai mano patiekalas apsivertė aukštyn kojom ir tapo – vištienos kišenėmis su degintomis paprikomis ir fetos sūriu + paplotėliai su alyvuogėmis (jie atsirado visai netyčia, man mąstant kaip čia galima būtų įdomiau vienišas kišenėles patiekti ir nufotografuoti. Nepatingėkit jų išsikepti, laiko atima labai mažai, o skonį labai praturtina).

vistiena_s

Vištienai reikės (2-4 porcijoms):

  • 2 vištienos krutinėlės filė
  • 2 v. š. sojos padažo
  • 2 v. š. balzaminio acto
  • 2 a. š. cukraus
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 raudonųjų paprikų
  • 80 g fetos sūrio
  • aliejaus kepimui

Paplotėliams reikės:

  • 2 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
  • alyvuogių aliejaus
  • šakelės šviežio rozmarino
  • saujos juodųjų alyvuogių

Dubenyje sumaišome sojos padažą, balzaminį actą, cukrų ir susmulkintas česnako skilteles. Vištienos filė gabaliukuose įpjauname kišenes, sudedame juos į dubenį su marinatu, ištriname iš išorės bei vidaus ir paliekame ~ 20 min pasimarinuoti.

Tuo metu, pasiruošiame paprikas. Jei turite dujinę kaitlentę, tiesiog uždekite ugnį ir į ją įdėkite papriką. Odelė turi visiškai sudegti ir pajuoduoti. Vartykite papriką žnyplėmis, kad apdegtų iš visų pusių (žinau, skamba baisiai, bet gaunasi labai skani, dūmo skonio paprika). Apdegusias paprikas dėkite į dubenį su lediniu vandeniu tam, kad ji greičiau atvėstų ir odelė lengviau nusiluptų.

Jei dujų neturite, paprikas supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas ir dėkite odele į viršų į kepimo skardą. Orkaitę įkaitinkite kaip tik įmanoma karščiau (jei turite griliaus režimą, jis puikiai tiks), skardą dėkite į patį viršų ir kepkite kol paprikų odelė apdegs.

Iškepusioms paprikoms nulupkite sudegusią odelę ir supjaustykite jas ~3 cm pločio juostelėmis. Tokiomis pat juostelėmis supjaustykite ir fetos sūrį. Surinkite įdarą – paprikos gabaliukas ant jo fetos sūris. Kartokite kelis kartus, priklausomai nuo krutinėlės dydžio. Sudėkite įdarą į išpjautą kišenę, stenkitės kad sluoksniai išliktų.

Įkaitinkite keptuvę. Ant stiprios ugnies apkepkite krūtinėlę iš abiejų pusių tam, kad susidarytų skani plutelė.

Sudėkite vištieną į kepimo skardą ir kepkite iki 90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Jei abejojate, ar vištiena geria iškepė, perpjaukite ją per storiausią vietą ir patikrinkite (patiekiant tai vis tiek reikės padaryti, todėl vaizdas nuo to nenukentės).

Paplotėliai:

Sluoksniuotos tešlos lakštus sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite smulkintu rozmarinu bei alyvuogėmis. Supjaustykite tešlą įstrižomis juostelėmis ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 10 minučių.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Vištiena įdaryta deginta paprika ir fetos sūriu

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.