Apie mane ir sviestiniai sausainiai

Insolente paskelbė antrą “Languotos prijuostės” temą – “Bloger’is irgi žmogus”. Tiesą pasakius, nesu labai didelė mėgėja viešinti savo asmeninio gyvenimo smulkmenas. Bet Jums, manau, įdomu sužinoti bent kelis faktus apie mane (nes man tai tikrai, labai įdomu sužinoti kuo daugiau apie kitus tinklaraštininkus 😉 Todėl prisistatau 🙂

  • Pagrindinius faktus apie mane Jūs jau žinote iš “Blogger” anketos. Esu vilnietė, vardu Viktorija 🙂
  • Mano išsilavinimą ir darbą geriausiai nusako šios frazės, jau tapusios tautosaka:
    • Myliu tėtį, myliu mamą, o labiausiai MIF Dekaną!
    • Mes visus suformatuosim, o paskui suintegruosim! Dalimis!! Dalimis!
    • Myliu mamą, myliu tėtį, ir prie kompo pasėdėti!
  • Virtuvėje turiu mažą pagalbininkę. Kol kas į jos pareigas įeina ropinėjimas aplink kojas ir medinių šaukštų barbenimas į puodus 🙂
  • Laisvu nuo virtuvės laiku mėgstu stalo žaidimus (“Alias” ir “Monopilis”, nesiskaito…). Na gerai, mėgstu pasakyta per švelniai… Aš esu jų fanė 🙂 Taip pat mėgstu keliauti, svajoti ir šokoladą.
  • Dievinu kepti ir žinoma valgyti: pyragus, pyragėlius, bandeles, tortus, sausainius ir kitus skanėstus. Kulinariniuose žurnaluose akys pirmiausia užkliūna už jų 🙂
  • Nemėgstu cigarečių, nenuoširdžių šypsenų, krapų ir pieniškos sriubos.
  • Geriausios lauktuvės man – kulinarinis žurnalas. O dovanoms visada tiks šaukštai, šakutės, puodeliai, lėkštutės, servetėlės, staltiesėlės ir visokie kitokie virtuvės rakandai 🙂

O kad jau mano tinklaraštis kulinarinis, pabaigai paprastučių bet labai skanių sausainių su citrinos gaidele receptas.

Sausainiams reikės:

  • 1 ir 3/4 puodelio miltų
  • 3/4 puodelio cukraus pudros
  • 115 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušinio trynių
  • pusės citrinos žievelės

Miltus, cukraus pudrą, sviestą ir kiaušinio trynius šakute sutriname iki trupinių. Suberiame citrinos žievelę ir minkome tešlą rankomis, kol ji sušoks į vientisą kamuoliuką. Padaliname tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies rankomis padarome maždaug keturių centimetrų diametro “dešrelę”. Ją supjaustome centimetro pločio riekelėmis. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 – 15 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

P. S. Kaip jau manau pastebėjot, prie šio tinklaraščio prisideda ir mano sesuo Marija. Bet ji apie save pati pasisakys, jei panorės 🙂

14 thoughts on “Apie mane ir sviestiniai sausainiai

  1. Sima (Mukatanas)

    >Malonu artimiau susipazinti ir dar prie puodelio arbatos su sausainiais 🙂 labai jauku, ypac, kai diena tokia apsiniaukusi ;)o sokoladas ir svajones nuostabus dalykai 🙂

    Reply
  2. Asta

    >Tikrai labai malonu susipažinti ir bent akies krašteliu žvilgtelėti, kas gi ten slepiasi, už to Gardumynų pavadinimo 🙂

    (į languotų prijuosčių temą – aš vakar naktį į Word'ą rašiau rašiau… rašiau rašiau… gavos bene trys lapai ir dabar jau abejoju, ar išdrysiu viską paviešint :o)

    Reply
  3. J.

    >Hm,paskutinio punkto (apie tave) paskutinis sakinys man naujiena…:) koks geras dalykas tas blogas:) – vis ką nors naujo sužinai apie draugus:)
    P.S. graži nuotrauka:)pažiūrėjau ir panorau aplankyt tas vietas….nostalgija….

    Reply
  4. Dovilytė

    >Esu naujokė maisto blogerių gretose, tačiau ir man malonu susipažinti 😉
    beje labai mieli puodeliai 🙂 Mes pas vyro mamą geriam iš tokių arbatėlę prie jos keptų pyragų 🙂

    Reply
  5. Viktorija

    >Asta, būtų smagu, jei išdrįstum, juk ne šiaip sau rašei 🙂 Nors manau, svarbiausia, kad dabar visas mintis apie save susidėliojai į stalčiukus. O aš nesu labai gera rašytoja, todėl šį kartą taip trumpai 🙂

    Ineta, man kažkaip tavo įrašas "Languotai prijuostei" praslydo pro akis. Tik dabar pamačiau. Bėgu skaityti ir pažindintis 🙂

    J., čia pakankamai nauji norai. Kuo daugiau rašau į tinklaraštį, tuo labiau visko gražaus užsinoriu… O dėl gražių vietų, tai būtinai eisim pavasarį ten pasivaikščioti. Prisiminti senus gerus laikus 😉

    Dovilytė, ačiū 🙂 Ir man šie puodeliai labai mieli, paveldėjau iš močiutės 🙂

    Reply
  6. julė

    >Ei, geeeeras, net nenutuokiau, jog ir tu – iš pasakiškojo mif'o. Kažkaip, regisi, labai ten kulinariškai kūrybiška aplinka, ar ką.

    Reply
  7. Viktorija

    >Jule, tai jau tikrai. Keista, bet tarp tiksliukų, pasirodo daug kūrybiškų žmonių 🙂 Tu, kaip supratau, iš tos MIF'o dalies, kuri integruoja, o aš iš tos, kuri formatuoja 😉

    Reply
  8. julė

    >Na, išties aš iš tos dalies, kurie truputį ekonomistais dar apsimeta. Tiesa, nevykusiai ,)

    Žinai, o man tai visad regėjos jūsiškė mif'o pusė kiek įdomesnė, labiau pritaikoma ir, na, kūrybiška. Ar čia, kaip sako, gerai ten, kur mūsų nėr ,)?

    Reply
  9. Viktorija

    >Jule, man mano specialybė tikrai patinka 🙂 Mokytis atmintinai, reikia mažai, daugiau reikia suprasti. O ir kūrybiškumo, aišku irgi reikalauja. Be to, labai daug jaunų dėstytojų 😉 Nors ir FDM man visą laiką skambėdavo įdomiai 🙂

    Reply
  10. Kotryna

    >Viktorija, dažnai užsuku pas tave į virtuvę, todėl buvo labai smagu daugiau sužinoti apie jos šeimininkę. Super. Sėkmės Tau ir toliau virtuvėje.

    Reply
  11. Karolina

    >Na va pasirodo pusės bloggerių išpažintis praleidau 🙂 Mėgstu ir aš taip, kaip ir tu nuotraukoje, sėdėti prieš saulę užsimerkus, nuostabus laikas su savimi :)))

    Reply
  12. Viktorija

    >Kotryna, labai ačiū už gražius žodžius 🙂 Aš į Tavo laboratoriją irgi užsuku 😉

    Karolina, nieko blogo, jei kokios išpažinties nepastebėjai. Jau greitai Insolente turėtų temą apibendrinti ir surašyti nuorodas į visus tinklaraščius 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *