Ar žinote kas yra šiabu-šiabu?

Aš irgi nežinojau, kol vieną dieną šauni tinklaraštininkų kompanija nesugalvojo apsilankyti “Japoniško maisto studijoje”. Joje, studijos šeimininkė – ponia Alina mums viską papasakojo 🙂

kartu1

 

Taigi, šiabu-šiabu yra japoniškas fondiu. Labai jaukus, žiemiškas ir skanus maistas. Mintis labai paprasta – vidury stalo ant mažos dujinės viryklės užkaičiame wok keptuvę, pripilame į ją vandens ir šiek tiek sojos. Kol vanduo kaista, plonai pjaustome jautienos išpjovą (geriausiai šiek tiek pašaldytą, kad būtų lengviau pjauti), šviežius grybus (jei rasite – šitake, jei ne, tiks ir pievagrybiai), kininį kopūstą, porą, tofų sūrį.

Kai vanduo įkaista, sudedame grybus, šiek tiek daržovių, kelis tofų gabalus (jie tikrai turi būti dideli, nes kitaip išteš). Pagaliukais imame jautienos gabaliuką, merkiame į vandenį, pamakaluojame, būtinai pasakome “šiabu šiabu”, įmerkiame į padažą ir suvalgome 😉 Daržoves taip pat pagaliukais traukiame iš vandens, merkiame į kitą padažą ir mėgaujamės 🙂 Mes ragavome du padažus, kurių receptą Jūs galėsite sužinoti apsilankę “Japoniško maisto studijoje” 😉 Ir aš dar būtinai ten sugrįšiu, nes labai noriu išmokti gaminti japoniškus koldūnus 🙂

Oi, vos nepamiršau. Kai jau atrodys, kad prisivalgėt pakankamai, sudėkite į keptuvę virtus japoniškus makaronus. Savo dubėnėlyje sumaišykite visus padažus, įsipilkite sultinio iš wok ir įsidėkite makaronų. Labai skanu 🙂

 

kartu2

kartu3

kartu4

kartu5

8 thoughts on “Ar žinote kas yra šiabu-šiabu?

  1. Vita

    O jau nuotraukų grožis 🙂 Ir stalo didumas 🙂 Jaučiuosi atsilikusi nuo gyvenimo, nes tik dabar sužinojau, kad japonai turi savo atskirą fondiu rūšį, būdinga tik Japonijai. Bet sužinojau 🙂 Reiks panaudoti naujas žinias ir pačiai kada pabandyti 🙂

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Ačiū, Vita! Tai buvo vienas iš nedaugelio atvejų, kai aš pati likau patenkinta savo nuotraukomis 🙂
      O japoniškas fondiu man irgi buvo naujiena, todėl nesijausk atsilikusi nuo gyvenimo 🙂

      Reply
    1. Viktorija Post author

      Tikrai gera, nes buvo labai skanu. Tik reiktų sugalvoti kur namie gaminti. Nežinau, ar paprastas fondiu indas tiktų, nes reikia, kad vanduo būtų silpnai verdantis, o tam gali neužtekti kaitros 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *