Kugelis

Man patinka gaminti valgyti (žinau, naujieną pasakiau). Bet dar labiau, man patinka gaminti geroje kompanijoje. Ši, jau galima sakyti, tradicija prasidėjo nuo cepelinų penktadienių. Paskutiniu metu su draugais susitinkam mūsų virtuvėje ir meniu darosi vis įvairesnis. Šį kartą pradėjom gurmaniškai – paragavom sraigių, o vakaro pagrindiniam patiekalui buvo pasirinktas kugelis. Apie sraiges nepasakosiu, nes jos buvo jau pagamintos, mums tereikėjo pašildyti jas orkaitėje. O apie mamos skaniausiąjį kugelį mielai papasakosiu 🙂

kugelis31

Keturioms porcijoms reikės:

  • 5 – 6 vidutinių bulvių
  • 1 didelio svogūno
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinio
  • 250 ml pieno
  • 1 v. š. majonezo
  • aliejaus, formai patepti

Bulves ir svogūną sutarkuojame (jei tarkuojame rankomis, reikia paeiliui tarkuoti tai bulves, tai svogūną, nes nuo svogūno bulvės nepatamsėja). Jei bulvės jaunos ir tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame per marlių nereikalingą skystį. Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves (turi gautis pakankamai skysta masė). Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, įdedame majonezą ir viską gerai išmaišome.

Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame tarkius. Aš mėgstu, kai kugelis būna plonas, tada gaunasi daugiau skanaus kraštelio 🙂 Kepame apie 40 minučių – valandą, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio ir kugelio storio).

Skanaus 🙂

8 thoughts on “Kugelis

  1. Viktorija

    >Pieną aš užvirinu, nes nuplikytos bulvės netamsėja ir kugelis gaunasi gražios geltonos spalvos. O be kiaušinio daryti nebandžiau, reikės pabandyti ir pajusti skirtumą 🙂

    Reply
  2. Ieva

    Vakar kepiau šį kugelį, gavosi labai skanus. Aš iki šiol į kugelį dėdavau pakepintus svogūnus, bet dar nebuvau bandžiusi svogūno įtarkuoti kartu su bulvėmis Ačiū už puikią mintį! Majonezo irgi niekad nebuvau bandžiusi įdėti. Pieno neturėjau, bet labai tiko ir tarkių nuplikymas daržovių sultiniu.

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Džiaugiuosi, kad patiko! Tarkuotas svogūnas ir nuplikymas duoda ne tik puikų skonį, bet ir labai gražią spalvą 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *