“Kalėdų senelis slapukas” ir vaikystės skoniai

Naršiau aš vakar internete ir man į galvą atėjo, gal kažkiek ir pavėluota, bet gera mintis. Sugalvojau, kad reiktų organizuoti kulinarinių tinklaraštininkų akciją “Kalėdų senelis slapukas” (aka “Secret Santa”). Mintis paprasta – apsikeitimas Kalėdinėmis dovanėlėmis. Dalyvauti gali visi rašantys kulinarinius tinklaraščius. Norintys prisidėti prie akcijos turi:

  • iki gruodžio 2 d. parašyti man laišką adresu receptumedis@gmail.com
  • jame nurodyti adresą, kuriuo norite gauti dovanėlę (nebūtinai Lietuvoje)
  • parašyti savo tinklaraštyje apie šią akciją (tam, kad apie ją sužinotų kuo daugiau norinčių dalyvauti)
  • paruošti atviruką ir smulkią kulinarinę dovanėlę (mėgstamiausią arbatą, kulinarinį žurnalą, sausainių formeles ir pan.)

Gruodžio 3d. aš atsitiktinai priskirsiu kiekvienam žmogų, kuriam turėsite atsiųsti dovanėlę ir pranešiu apie tai el. paštu. Jūs savo dovanėlę gražiai supakuosite ir išsiūsite nurodytu adresu (geriausiai iki gruodžio 10 d.), kad dovana spėtų pasiekti adresatą iki Kalėdų 🙂

Labai tikiuosi, kad atsiras norinčių sudalyvauti!

roksai31

O dabar apie vaikystės skonius. Roksai – matyt visi juos prisimena iš mokyklos laikų. Aš prisimenu ir iki šiol juos labai mėgstu, todėl pamačiusi šį receptą negalėjau atsispirti ir iškepiau. Aš dabar viską kepu be kiaušinių, todėl vietoje jų naudojau jogurtą ir roksai gavosi šiek tiek varškiniai. Bet tikiu, kad su kiaušiniais jie gautųsi lygiai tokie patys kaip vaikystėje!

Dešimčiai roksų reikės:

  • 50 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 40 g natūralaus jogurto (arba pusės kiaušinio)
  • 100 g cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 3 v. š. vandens (45 ml)
  • 30 g razinų

Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, suberiame ant jo miltus ir triname tarp pirštų tol, kol visa masė taps panaši į stambų smėlį. Suberiame paprastą ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius, gerai išmaišome. Supilame jogurtą ir vandenį, trumpai išminkome tešlą (tik tiek, kad visi miltai sušlaptų ir susiformuotų tešlos kamuolys). Įmaišome razinas.

Šaukštu padaliname tešlą į dešimt lygių dalių. Sudedame roksus ant kepimo skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių.

Skanaus 🙂

kartu

44 thoughts on ““Kalėdų senelis slapukas” ir vaikystės skoniai

  1. Forelle

    Puiki mintis! Kaip tik skaitydama kituose bloguose apie tai mąsčiau, kodėl pas mus to negali būti ir še tau 🙂
    O aš roksų kažkodėl nemėgau ir nemėgstu, turbūt dėl razinų

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Geras, parašėm tą pačią dieną, nepriklausomai viena nuo kitos 🙂 Bet juk dovanų niekada nebūna per daug! Būtinai sudalyvausiu ir Tavo organizuojamoje akcijoje 🙂

      Reply
  2. Pingback: Agotos meduolis | Impossible is nothing

  3. Pingback: Artėjant Kalėdoms… | Saulėta virtuvė

  4. Indre

    Kokia nuostabi ideja! As irgi neseniai pradejau rasyti bloga, nors aistra gaminti uzsikreciau jau seniai 🙂 Butinai dalyvausiu sioje nuostabioje akcijoje, begu rasyti jums laiskiuko 🙂
    Visiems dziugu svenciu laukimo 😉

    Reply
  5. Viktorija Post author

    Su džiaugsmu registruoju visus naujus dalyvius! Savo adresus atsiuntė jau 22 žmonės 🙂

    Maisto Diletante, tu nors ir ne prie gamintojų, bet vis tiek rašai apie maistą. Jei nori dalyvauti, laukiu tavo adreso 🙂

    Juliana, manyčiau apie 15-20Lt. Gerai, kad paklausei, parašysiu tai visiems, kai siųsiu adresus 🙂

    Reply
  6. Pingback: Advento kalendorius ir kalėdinė tinklaraštininkų akcija « saldu/sūru

  7. Pingback: Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas | Smėlio pilys

    1. Viktorija Post author

      Mindaugai, rašiau tau ryte laišką, kad gali prisijungti, bet negavau atsakymo. Dabar jau išsiunčiau visiems adresus, bet jei dar nori dalyvauti, galime su tavimi apsikeisti dovanėlėmis 🙂

      Reply
      1. Elinga

        Ne.. nu aš tikrai mažas vaikas.. 🙂
        Padėjau gautą dovanėlę po eglute ir žadėjau laukti švenčių.. Bet nesulaukiau 😉
        AČIŪ tau, KALĖDŲ SENELI, o gal tiksliau, KALĖDŲ FĖJA!!

        Reply
        1. Viktorija Post author

          Geras, taip greitai gavai? Tik vakar išsiunčiau 🙂 Smagu kad patiko! Nesutrupėjo dovanėlės? Ilgai mąsčiau kaip geriau supakuoti 🙂

          Aš savo dovanėles irgi žadu po eglute dėti, pažiūrėsim, ar išeis 🙂

          Reply
  8. Pingback: Šokoladinis tortas “Velnio maistas” (Devil’s Food Cake) | Saulėta virtuvė

  9. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » “Kalėdų senelio slapuko” rezultatai ir batonas iš vaikystės

  10. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Kalėdų senelis slapukas 2012

  11. Pingback: baltojo šokolado triufeliai | Duonos ir žaidimų

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *