Bananiniai sausainiai (veganiški)

Šiuos sausainius nusprendžiau išsikepti todėl, kad namie eilinį kartą buvo nelabai gražiai atrodančių bananų. Tik vėliau, pastebėjau, kad jie veganiški. Juose nėra sviesto, todėl sausainiai gavosi ne trapūs, o minkšti ir labai aromatingi. Mums puikiai tiko prie stalo žaidimų pakramsnoti. Su braškių arbata tiesiog puiku 🙂

Pastebėjau, kad man labai patinka svetimos nuotraukos, kuriose yra daug detalių. Visokių staltėsėlių, puodelių, gražių įrankių. Bet aš pati, pradžioje pridėlioju visko daug, o fotografavimo eigoje detalės po vieną dingsta iš kadro ir nuotraukos gaunasi minimalistinės. Bet gal taip ir geriau? 😉

Sausainiams reikės:

  • 2 bananų
  • 1/2 stiklinės žemės riešutų sviesto su riešutų gabaliukais
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/4 stiklinės baltojo cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 ir 1/2 stiklinės miltų

Bananus nulupame ir sutriname šakute. Dubenyje sumaišome bananus, riešutų sviestą, rudąjį ir baltą cukrų. Suberiame druską ir kepimo miltelius. Išmaišome. Beriame po 1/4 stiklinės miltų ir kiekvieną kartą gerai išmaišome. Kai visi miltai bus įmaišyti, suformuojame iš tešlos maždaug penkių centimetrų storio dešrelę, supjaustome ją riekelėmis ir  dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną gabaliuką paplojame skersai ir išilgai šakute, kad atsirastų raštas. Kepame

11-13 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių.

Skanaus 🙂


Receptas iš “Pass the sushi”.

12 thoughts on “Bananiniai sausainiai (veganiški)

  1. Juliana

    >Prirašiau komentarą, o Googl'as ėmė ir užlūžo 🙁
    Tai va, 1. Sausainukai labai gražuoliški. Įdomu būtų paragaut
    2. Man labai patinka tos Tavo minimalistinės nuotraukos. Ir kažkaip sunku jas įsivaizduoti su daug skirtingų detalių. Gal kada pabandyk pridėt puodelių/servetėlių/įrankių – palyginsim 🙂
    3. Kaip gamini tą braškių arbatą? Labai skaniai atrodo 😉

    Reply
  2. Renata

    >Oo su bananais ir riešutų sviestu… Man čia beveik tobulas derinys:) Jau kaip neatsisakyčiau tokių sausainukų…

    Reply
  3. Viktorija

    >Juliana, ačiū 🙂 Pabandysiu kada įdėti ir kitokių nuotraukų, tik jos man dažniausiai gaunasi ne tokios gražios 🙂 O braškių arbatą gaminu labai paprastai. Sutrinu braškes su cukrumi ir užpilu vandeniu. Karštu, arba šaltu, pagal nuotaiką 🙂

    Kotryna, ačiū 🙂 Sausainiai tikrai verti dėmesio. O dar tokie sveikuoliški 🙂

    Renata, mano bananai buvo labai prinokę, tai jų aromatas permušė riešutų sviesto aromatą. Bet riešutų gabaliukai labai tiko 🙂

    Reply
  4. Ineta

    >Puikuoliski sausainiukai:) Tik gaila, kad tik as megstu riesutu sviesta;/ ehh.. vis tik isitraukiu i sarasiuka:)

    Reply
  5. Anonymous

    >Gal galima konkrečiau miltų kiekį? Recepte kalbama apie puodelį. Gaminimo aprašyme – apie stklinę. O gal galėtumėt parašyti gramais? Stiklinė stiklinei nelygu, puodeliai irgi skirtingos talpos gali būti. Nesinori jau pirmą kartą eksperimentuoti.

    Reply
  6. Viktorija

    >Ačiū už pastebėjimą. Pakeičiau, kad visur būtų stiklinės. Dažniausiai, jei neparašyta kitaip, stiklinė – 250 ml, o puodelis šiek tiek mažiau – 237 ml 🙂

    Reply
  7. elena

    Gavosi kietoki. Gal todėl ,kad dėjau daugiau miltų nei nurodyta recepte. Įdėjus nurodyta kiekį miltų tešla nesusikočiojo į ritinėlį.

    Reply
  8. Viktorija Post author

    Elena, galbūt Jūsų bananai buvo labai dideli ir prinokę, todėl neužteko miltų. Kitą kartą, kočiojant ritinėlį, pabandykite stalą gausiai miltai apibarstyti, o ne į tešlą papildomai miltų dėti. Nes man sausainiai gavosi tvirti, bet ne kieti 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *