Savaitgalio pusryčiai: moliūgų blyneliai

Neseniai iš draugės gavau pusę moliūgo, todėl šeimyna jau kelintą kartą pusryčiams valgo moliūgų blynelius. Pirmą kartą kepiau juos pagal receptą iš interneto, bet gavosi sausi ir sprangūs. Todėl kitus kartus vis bandžiau gerinti receptą, kol neišsikepiau tobulus moliūgų blynelius 😉 Tuo paskutiniuoju receptu ir dalinuosi su Jumis. Moliūgo skonio nesijaučia, už tat kiek vitaminų 🙂 Pastebėjau, kad dauguma šaltinių siūlo naudoti orkaitėje kepto moliūgo tyrę, bet aš savąjį tiesiog žalią sutryniau. Man buvo skanu. Be to, kuo mažiau termiškai apdorojame moliūgą, tuo daugiau vitaminų jame lieka 🙂

 

Blynams reikės:

  • 250 g moliūgo
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. cukraus
  • 2 a. š. kepimo miltelių (be kaupo)
  • 1/2 puodelio pieno
  • 1/2 puodelio natūralaus jogurto
  • 1 ir 1/4 puodelio miltų
  • 4 v. š. aliejaus
  • 1/2 a. š. cinamono
  • 1/4 a. š. malto muskato riešuto

Moliūgą supjaustome gabaliukais ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki tyrelės. Kiaušinį išsukame su cukrumi. Supilame moliūgo tyrę, pieną ir jogurtą. Išmaišome. Maišydami, beriame miltus, kepimo miltelius ir prieskonius (jei kepate blynelius vaikams, prieskonių galite ir nedėti, blynai vis vien gaunasi skanūs). Supilame į tešlą aliejų ir gerai išmaišome.

Kepame blynus sausoje, ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje. Apverčiame tada, kai blyno paviršiuje atsiranda burbuliukai.

Skanaus 🙂

23 thoughts on “Savaitgalio pusryčiai: moliūgų blyneliai

  1. Jurgita

    >Atrodo oh-my-god, kaip skaniai! Tokie putlučiai putlučiai, kokie man-niekad-nepavyksta. Tiksliau, pavyksta, kol kepa, perkelti į lėkštę sukrenta… Kur paslaptis, išduok 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Jurgita, net nežinau 🙂 Manau, daug kas nuo tešlos priklauso. Išbandyk šituos, arba jogurtinius blynus su bananais (http://gardumynai.blogspot.com/2010/07/jogurtiniai-blynai-su-bananais.html). Jie man visada gerai gaunasi 🙂 Ir kepti reikia ant nelabai kaitrios ugnies. Tokios, kad ilgai kepant vieną pusę (tol kol visas paviršius pasidengia oro burbuliukais) jis nesudegtų. O kitą pusę reikia kepti labai trumpai, tik kad apskrustų 🙂

    Reply
  3. Dalia, Septyni virtieniai

    >o mano neatspėta paslaptis – kaip išsaugoti moliūgą, nes maniškiai po to, kai pareina iš daržo, labai trumpai išsilaiko. Ko gera priklauso nuo rūšies, ir šiemet atidžiau patyrinėsiu, kokius auginti. Užtat moliūgo tyrės turiu šaldiklyje – visa tyrė man vienai, nes namiškiai atsisako moliūgų bet kokiu pavidalu

    Reply
  4. Viktorija

    >Dalia, mano namiškiai neatsisako moliūgo tik tada, jei iš jo pagaminu ką nors saldaus. Blynelius, keksiukus ar dar ką panašaus 🙂 Pabandyk, gal ir taviškiams patiks. Ypač, jei pradžioje nesakysi iš ko pagaminai 😉

    Reply
  5. Anonymous

    >Nepaprastai skanus blynai. SUPER! Sia savaite jau antra karta kepu 🙂 Aciu uz nuostabu recepta. Kai turesiu normaliu morku :), tai kepsiu butinai tuos is morku 🙂

    Reply
  6. Anonymous

    >Klausete kaip išlaikyti pirmiausia, kad negautų šalnų antra atsargiai pernešti kaip kiaušinį išsilaiko iki pavasario.

    Reply
  7. Lilija

    Skanu.Labai.
    Tiesa dar paimprovizavau. Jogurto neturėjau, tai įdėjau rugusio pieno, ir trynius atskyriau nuo baltymų, ir išplakus baltymus įdėjau…super, švelnučiai, puručiai…nesijaučia moliūgo 🙂

    Reply
  8. Monika

    Na, pabandžiau ir aš šiuos blyniukus išsikepti, bet man nesigavo… nesivertė, degė – žodžiu, vietoj blynų kažkokia košė gavosi 😀

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Monika, gaila, kad nesigavo. Bandykit dar kartą 🙂
      Tikriausiai, keptuvė buvo per daug įkaitinta. Tokiu atveju, blyno apačia per greitai apskrunda, o viršus dar nespėja sutvirtėti. Tokį blyną labai sunku apversti, jis deformuojasi, limpa prie visko. Kai kepu ant savo elektrinės kaitlentės, tai dažniausiai įkaitinu ją ant 5-6 iš 9 galimų 🙂

      Reply
  9. zaneta

    Visai neskanūs blynai. Tik sugadino nuotaika kepant. Sausoje keptuveje iskepti neimanoma, o kepant ant aliejaus – labai prisigeria riebalu. Fui. Labai labai neskanus.

    Reply
  10. Viktorija Post author

    Šiuos blynus kepiau daugybę kartų ir visada viskas gaunasi puikiai. Gaila, kad Jums nepavyko. Kepant be riebalų, svarbiausia neperkaitinti keptuvės, nes tada blynų apačia pridega, o pats blynas sutvirtėti dar nespėja. Kepant ant mažos ugnies, reikia sulaukti, kol blyno viršus sutvirtės ir pasidengs buruliukais ir tik tada versti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *