Savaitgalio pusryčiai: blynai su varške ir mėlynėmis

Ir vėl blynai, blyneliai… 🙂 Kai pamatu dar nebandytą jų receptą, tiesiog negaliu atsispirti. Tikiuosi, tarp šio tinklaraščio skaitytojų yra bent vienas blynų mylėtojas., kuris galėtų juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Nes mūsų šeimyna tikrai galėtų, reiškia čia ne paskutinis jų receptas 😉 Aišku, tiek miltų per vieną dieną suvalgyti, nerekomenduojama, todėl siūlau juos išsikepti bent tingiems, šeimyninėms savaitgalio pusryčiams. Jau įsivaizduoju, pro langą šviečia pavasarinė saulutė, o ant stalo garuoja šilti blyneliai su mėlynėmis, aplieti kondensuotu pienu…

blynai12

Blyneliams reikės:

  • 250 g varškės (naudojau ne birią, o šlapią varškę)
  • 3/4 stiklinės pieno
  • 4 kiaušinių
  • 1 ir 1/4 stiklinės miltų
  • 2 v. š. cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 stiklinės mėlynių (naudojau šaldytas)

Dubenyje išplakame pieną ir kiaušinių trynius. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai sudedame juos į tešlą ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome varškę, bet nepermaišome, kad liktų varškės gabalėlių (jei nenorite, kad tešloje jaustųsi varškės gabalėliai, ją įmaišykite į tešlą prieš baltymus). Jei naudojame šviežias mėlynes, įmaišome jas į tešlą. Jei tą patį padarytume su šaldytomis, tai jų sultys nudažytų blynų tešlą. Skonis, aišku nuo to nepasikeis, bet atrodo ne per daug gražiai.

Į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, šaukštų suformuojame blynelius. Jei blynus kepame su šaldytomis mėlynėmis, šiek tiek jų pabarstome ant blynų. Apkepame iš abiejų pusiu, kol gražiai apskrunda.

Skanaus 🙂

Receptas iš knygos “6 Bitterwsweets”.

9 thoughts on “Savaitgalio pusryčiai: blynai su varške ir mėlynėmis

  1. Ineta

    >Blynai pusryčiams, blynai pietums, blynai vakarienei! Galėčiau aš taip gyvent!:))) Kai buvau maža, mama manęs net nebeklausdavo ko noriu pusryčiams, nes vienintelis atsakymas budavo – blynųųųų!:))

    Reply
  2. Viktorija

    >Indre, jei neturi obuolių, siūlau išsikepti blynus su morkomis 🙂 Jie labai skanūs ir morkų dažniausiai visi namie turi 😉

    Ineta, smagu, kad turiu bendramintę! Reiškia, blynų dar bus 😉

    Xiaolu, thanks 🙂 They were delicious 🙂

    Reply
  3. Viktorija

    >Medeja, vargšės mėlynės 🙂 Pas mane, tai būtų greičiau supelijusios, o ne išdžiuvusios 🙂

    Reply
  4. Sima (Mukatanas)

    >Aš esu iš tų, kuri blynus galėtų valgyti visada ir visur 🙂 esu prisiekus jų gerbėja nuo mažų dienų 😉

    Reply
  5. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Languota prijuostė sugrįžo, arba ką blogeris iš tikrųjų valgo

Leave a Reply to Indrė Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *