Pusryčių dribsniai “Moliūgėlis”

Dienos pradėjo bėgti labai greitai, matyt pirmas senatvės požymis 🙂 Per visokius rūpesčius, peršalimus, pasiruošimą darbui (darželis ir t.t.) laiko lieka visai nedaug. Tikiuosi, po to, kai pradėsiu dirbti, tinklaraštis ir toliau sėkmingai gyvuos. Juk gaminti ir toliau gaminsiu, prifotografuotų receptų jau dabar turiu nemažai. Bet laiko nuotraukų tvarkymui, sklandžioms įžangoms ir receptams vis mažėja. Ramina tik tai, kad dirbančių ir mažus vaikus turinčių boger’ių yra nemažai, reiškia reikia tik noro ir viskas bus įmanoma. Palinkėkite man sėkmės 😉

O dabar apie pusryčių dribsnius (granolą). Jie mūsų namuose labai mylimi. Anksčiau kepdavau pagal šį receptą. Pamačiusi pas Karoliną moliūgų dribsnius, iš karto susidomėjau – juk be riebalų! Turėtų būtų daug sveikiau. O jei dar ir skanūs, tai iš viso pasaka. Išsikepiau ir jie dingo labai greitai, nes skonis puikus! Kol turėsiu moliūgų tyrės (kol kas dar daug jos šaldiklyje) ir obuolių košės – gaminsiu 🙂

Dribsniams reikės:

  • 4 stiklinės (vieno 400 g pakelio) avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės migdolų
  • 1 a. š. cinamono
  • 1/2 a. š. kardamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/4 stiklinės medaus
  • 1/2 stiklinės moliūgo tyrės
  • 1/4 stiklinės obuolių košės
  • 1/4 stiklinės moliūgų sėklų
  • 1/4 stiklinės razinų
  • 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių

Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių.

Dideliame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kapotus migdolus, prieskonius ir druską. Kitame dubenyje sumaišome cukrų, medų, moliūgų tyrę ir obuolių košę. Užpilame gautą masę ant sausų produktų ir gerai išmaišome, kad visi sausi produktai sušlaptų.

Padaliname gautą masę per dvi dideles skardas ir kepame apie 40 min, kas 10 pamaišydami. Išėmę iš orkaitės, įmaišome moliūgų sėklas, razinas ir džiovintas spanguoles. Leidžiame atvėsti ir laikome sausoje vietoje.

Skanaus 🙂

Receptas adaptuotas iš “Citrinos žievelės”.

8 thoughts on “Pusryčių dribsniai “Moliūgėlis”

  1. Julė

    Kolega naktinėtoja!
    Žinai kąąąą, pasakysiu paslaptį,- vienas didžiausių pasaulio melų yra tai, kad riebalai nesveika 🙂 Čia šiaip, akis užkliuvo 🙂
    Ir žinai ką? Labiausiai dirbant laiko (ir įkvėpimo..) trūksta įžangoms – atrodo, nesidalinsi juk profesinėmis paslaptimis tinklarašty, ane, ir neskelbsi, kad(a) dirbi, a? Bet tau pavyyyyks!

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Aš čia šiaip apie riebalus užsiminiau, kad madingesnė pasirodyčiau 😀 Iš tikrųjų, sviesto nebijau ir labai mėgstu ne tik ant sumuštinio, bet ir į sausainius 🙂

      Ir ačiū, tikiuosi, kad pavyks. Blogiausiu atveju, pradėsiu vietoje įžangų copy/paste rašomų programų kodus (niekas nesupras, bet bent jau protinga pasirodysiu).

      Reply
  2. Karolina

    Žinai, o aš moliūgų tyrę baigiau prieš….kokius du mėnesius, o taip norėtųsi šitos granolos. Šaunuolė, kad išbandei, atrodo, labai keistą derinį, bet jis puikiai veikia 🙂

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Mano šeimyna nelabai moliūgus mėgsta, todėl užsibuvo tyrė. Ją naudoju tik ten, kur niekas nepastebi – blynuose, keksiukuose, dabar dar ir šiuose dribsniuose 🙂

      Reply
  3. Insolente.

    O man, žinai, ir programų kodai vietoj įžangų visai sueitų. Ech, MIF’e, grįžtame. 🙂

    Žiū, o jeigu aš noriu tokios granolos, bet neturiu obuolienės (baisus dalykas, žinia), galbūt galėčiau išsisukt kaip nors be jos? 🙂

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Gerai, reiškia, turiu atsarginį planą 😀

      Obuolių košė naudojama dėl drėgnumo ir aromato. Manau, vietoje jos gali šiaip obuolį bulvių tarka sutarkuoti, arba dėti mėgstamą džemą 🙂

      Reply
  4. Justina

    Labai labai skanu 🙂 tik aš turėjau moliūgų-obuolių košę, tai dėjau ją 🙂 labai aromatinga ir skanu gavosi 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *