Sensacija, mano vyras virtuvėje ir rūgštynių sriuba

Labai netikėtai, mano vyras nusprendė prisidėti prie tinklaraščio rašymo 🙂 Iš tikrųjų, jis labai nemėgsta suktis virtuvėje. Pasak jo, jei gyventų vienas valgytų vien dešreles ir koldūnus iš pakelio (pasisekė jam, kad mane turi 😉 Nors girdėjau legendų, kad paauglystėje buvo toks metas, kai kepė pyragus ir turėjo kulinarinių žurnalų kolekciją (valio, valio, dabar ji atiteko man). Kaip pasirodo, laikas ir gera žmona keičia žmones 🙂 Aš pati esu valgiusi du jo nuo nulio pagamintus patiekalus – lietinius blynus ir rūgštynių sriubą.  Abu šie patiekalai labai skanūs, be to lengvai pagaminami. Todėl jis prašė, kad pasidalinčiau su jumis receptu 🙂

Sriubai reikės:

  • 1 didelio svogūno
  • 4 – 5 bulvių
  • kelių saujų šviežių rūgštynių arba ~ 200 ml konservuotų
  • aliejaus kepimui
  • druskos
  • virtų kiaušinių ir grietinės

Bulves nulupame, supjaustome mažais gabaliukais ir užkaičiame puode su ~ 3 l vandens. Nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir apkepiname. Kai bulvės išverda, sudedame į puodą svogūnus ir rūgštynes. Pasūdome (atsargiai, jei naudojote konservuotas rūgštynes, jos būna labai sūrios). Užviriname ir paverdame dar kelias minutes.

Patiekiame su virtu kiaušiniu ir grietine.

Skanaus 🙂

P. S. Tuo pačiu, prisidedu prie sesės akcijos “NE sultinio kubeliui”.

9 thoughts on “Sensacija, mano vyras virtuvėje ir rūgštynių sriuba

  1. Asta

    >Kaip pralinksmino mane įrašas 🙂 Mat sutapimai sutapimai – maniškis irgi nėra geriausias virtuvės draugas. Be sumuštinių ir šaldytų koldūnų išvirimo, nuo-iki jis mums kepa tik.. lietinius! Ir dar ne viskas, prieš keletą dienų siūlė juos nufotografuoti ir įdėti saulėton virtuvėn :)) Matyt, vyrams dėmesio trūkumas ar kaip čia 😀
    O jei rimtai – tai viskas labai šaunu ir sveikintina 🙂 Toks truputį šeimyninis blog'as 🙂

    P.S. Puiki akcija! 🙂

    Reply
  2. Juliusan

    >Pati skaniausia sriuba kartu su šaltibarščiais. Skaniau joks italas ar prancūzas nepagamintų nekalbant jau apie anglus 😀 Šiaip čia mano mamos receptas, o jai rūgštynės išeina arti tobulybės. Man dar niekada taip nebuvo gavęsi.

    Reply
  3. Ausrra

    >Linkėjimai šauniam vyrui, rūgštynių sriuba ir mano viena mėgstamiausių. Puiki idėja, manau, kad ir daugiau tokių vyrų atsirastų, tik kaip juos išklibinti, nežinia… 🙂
    O prie sultinio kubelių nenaudojimo prisidedu visu tūkstančiu procentų.

    Reply
  4. Viktorija

    >Asta, tikrai smagūs sutapimai 🙂 Gal kada nors jie pamils virtuvę ir tai jau bus ne be sensacija, o pastovi rubrika 😉

    Juliau, tikrai labai skani sriuba. Esi dažniau laukiamas mūsų virtuvėje 😉

    Aušra, perduosiu linkėjimus 🙂 Nežinau ir aš kaip juos išklibinti… Kol kas bandau savo pavyzdžiu 🙂

    Reply
  5. Dalia, Septyni virtieniai

    >Labai šauniai nufotografuota. Rūgštynių sriuba nekažin koks modelis, o čia taip puikiai išspręsta.
    Sensacijos autorius kaip suprantu yra Juliusan, tai labas, gerbiamasis pone, ir laukiam tavųjų šedevrų ir rašinėlių.

    Reply
  6. Viktorija

    >Dalia, ačiū 🙂 Mačiau, kažkada skelbei konkursą, kas gražiau rūgštynių sriubą nufotografuos. Tai bandžiau neatsilikti nuo konkursančių 😉

    Reply
  7. Juliusan

    >Ačiū už dėmesį, bet pirma, anokia čia sensacija – ne pirmą kartą tai darau, antra, jei tai darysiu kasdien, visiems nusibos, nes mano repertuaras pakankamai siauras, o trečia, rašinėlių karts nuo karto parašau, deja, jie pagal temą nelabai tinka į šį blogą 🙂

    Reply
  8. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Kaip išsikepti gardžius lietinius blynus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *