Cezario salotos (be žalių kiaušinių)

Visiems kulinarijos ekspertams, iš karto pabrėžiu, kad tai nėra originalus Cezario salotų receptas. Šios salotos yra tiesiog improvizacija Cezario salotų tema. Tai tokios salotos, kurios patinka man ir namiškiams. Nors puikiai žinau, kad nuplovus žalius kiaušinius su soda, jokių blogybių juose nepasilieka, vis tiek paranojiškai jų nenaudoju. Dar į šias salotas galima pridėti apkeptos vištienos gabaliukų, arba krevečių. Bet šį kartą jos buvo gaminamos kaip garnyras prie Kijevo kotletų, todėl papildomai juose mėsos nesinorėjo.

Salotoms reikės:

  • vidutinės gužies Iceberg salotų
  • 4 batono riekių (taip pat tinka balta duona, prancūziškas batonas)
  • 80 g tarkuoto “Džiugo”
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus + kepimui
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 ir 1/2 a. š. Vorčesterio padažo
  • 2 v. š. citrinos sulčių

Salotas perplauname po šaltu vandeniu, suplėšome gabaliukais. Batono riekes supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Mažame indelyje pasigaminame padažą. Sumaišome traiškytą česnaką, alyvuogių aliejų, Vorčesterio padažą ir citrinos sultis. Dideliame dubenyje sumaišome salotas, skrebučius, tarkuotą “Džiugą” ir padažą.

Skanaus 🙂

4 thoughts on “Cezario salotos (be žalių kiaušinių)

  1. Indrė

    >Aš tai mėgstu maišytas, bet iki galo jei atskirai 3 rūšis nusiperku, tai tik vasarą galiu suvartot nuo a iki z, o žiemą – man patiktų jei maišytų pardavinėtų po 50g vienai porcijai 😀

    Reply
  2. Viktorija

    >Aš irgi žiemą dažniausiai valgau visokias raugintas ir marinuotas daržoves, o ne žalėsius 🙂 Reikės vasarą pabandyti maišyti skirtingas salotų rūšis, turėtų būti skanu 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *