Mėsainiai

Vakar šventėme sesės ir I. diplomų įteikimus. Ta proga, nusprendėme pabūti gamtoje ir išsikepti mėsainių. Receptą nusižiūrėjome “Beatos virtuvėje” (sudomino padažas).

Paruošiau faršą, suformavau kotletus ir pabandėme juos kepti ant grotelių. Tiesą sakant, nelabai pavyko. Kol kepėme pirmą, supratau, kad padariau per daug plonus kotletus. Beverčiant jis subyrėjo. Kitus formavau iš naujo, sekėsi geriau, bet vieno kotleto pusė vis tiek liko ant žarijų 🙂 Galiausiai, parsinešėme iš namų skardą, padėjome ją ant žarijų ir kepėme kaip keptuvėje… Kotletai gavosi be dryžiukų, bet nesubyrėjo ir įgavo dūmo kvapą 🙂

Mėsainiai gavosi tikrai skanūs, bet kepti juos buvo sunku. Gal kas iš Jūsų esate kepę mėsainius lauke? Kaip sekėsi? Kokias priemones naudojot? Gal mūsų grotelių strypai per daug ploni, ar kotletų receptas netinkamas? 🙂

kartu

Padažui reikės:

  • 2 v. š. raudonojo vyno acto
  • 5 v. š. pomidorų padažo
  • 3 v. š. tamsaus rudojo cukraus
  • 1 v. š. sojos padažo
  • 1 v. š. garstyčių

Mėsainiams reikės:

  • 0,5 kg smulkintos kiaulienos ir jautienos faršo
  • 1 didelio svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. garstyčių
  • saujos džiūvėsių (aš neturėjau, todėl dėjau piene išmirkytą bandelės riekę, gal todėl kotletai byrėjo?)
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 8 – 10 bandelių
  • pomidorų
  • agurkų
  • salotų lapų
  • mėgstamo sūrio riekelių
  • pomidorų padažo
  • garstyčių

Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įmaišome į smulkintą mėsą kartu su visais likusiais produktais. Formuojame 8 – 10 kotletų.

Mažame prikaistuvyje sumaišome padažo produktus, užviriname ir maišydami, paverdame porą minučių.

Kiekvieną kotletą aptepame padažu ir kepame ant grotelių.

Bandelę perpjauname per pusę. Vieną jos dalį aptepame pomidorų padažu, padedame mėsą, sūrį, norimas daržoves ir uždengiame antra bandelės puse 🙂

 

Skanaus 🙂

P. S. Savaitgalį išvažiuoju iš Vilniaus. Manęs laukia jūra ir ežerai, todėl kurį laiką ilsėsiuosi nuo kompiuterio ir naujų receptų nebus 🙂

14 thoughts on “Mėsainiai

  1. Indrė

    >Net neįsivaizduoju kaip maltą mėsą ant grotelių reiktų kepti. Gal prieš tai ją apdoroti virš garų? Arba kepti elektrinėje kepsninėje, kur jokios tikros ugnies ir tikrų skylių nėra 🙁

    Reply
  2. Laura

    >Mes kepėm ir nebyrėjo, ir nelipo. Į maltą mėsą dėjom tik žalio smulkiai pjaustyto svogūno, kiaušinių ir prieskonių. Maltinukus formavom į aliejų pamirkydami rankas, užtai jie nelipo prie grotelių.

    Reply
  3. Anonymous

    >Kai dedi kiausini ir svoguna – tas ir itakoja byrejima 🙂 Gaminant niekad nededam ju, yra tik farsas ir ivairus prieskoniai mesai (jei nori – zalumynai kaip krapai ar petrazoles). Farsas butinai turi buti neriebus (kad ir kiaulienos, bet neriebus), tada puikiai kepa ir nebyra. Ai, dar labai svarbu kad zarijos butu labai labai ikaitusios, nes tada uzdejus paploteli jis iskart yra "uztraukiamas" plutele (jo apacia) ir velgi nebyra. Hope pades kita karta 🙂 Cia mano vyro patarimai, o jis mesainius gamtoje daroje puikiai 😉

    Reply
  4. Viktorija

    >Ačiū, visiems už patarimus. Kai dar kartą kepsime, būtinai pasinaudosiu ir pranešiu kaip sekėsi 🙂

    Medeja, Karolina, ačiū 🙂 Tikiuosi, gerai pailsėsiu ir su naujomis jėgomis galėsiu kibti į tinklaraščio tobulinimą 🙂

    Egidija, pamačiusi, kad kotletai gavosi per ploni, sudėjau juos per pusę. Todėl jie pasidarė dvigubai mažesni nei bandelės ir paskendo daržovėse 🙂

    Reply
  5. Rennie

    >Sveikinimai sesei ir gerų atostogų 🙂 O maltinukus kepu tik iš neriebios maltos mėsos ir prieskonių su žalumynais, dar pilu šiek tiek aliejaus ir formuodama kotletukus rankas pasitepu aliejumi, iškepa gražūs ir skanūs. Sėkmės!

    Reply
  6. Forelle

    >Kepam tik iš maltos jautienos ir prieskonių, bet jokių kiuušinių, džiūvesėlių ir pan. Tik prieš kepimą suformuotus blynelius, palaikau šaldytuve kad ir prieskoniai į susigertų, ir sutvirtėtų.

    Reply
  7. Viktorija

    >Dar kartą visiems ačiū už patarimus! Kitą kartą bandysiu kepti tik iš mėsos ir prieskonių 🙂

    Reply
  8. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Mėsainiai, dublis antras

  9. Maris

    Labai geras receptas mesainiam savaitgali isbandiau, tik i jautienos 1KG farso idejau 1.5-2 sauksto krakmolo kad nesubiretu kepant ir kotletus dariau gan didelius 1-1.5cm storio. Gavosi puikei iskepe ir nesubirejo.

    Reply

Leave a Reply to Forelle Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *