Languota prijuostė: mano firminis vištienos apkepas

Keista, kad šis receptas nepasirodė tinklaraštyje anksčiau. Matyt, jis man jau tapo toks įprastas, kad pamiršau su Jumis pasidalinti. Be to, labai nemėgstu fotografuoti apkepų, nefotogeniški jie man… 🙂 Bet Rima iš “Lašelio medaus” paskelbė “Languotos prijuostės” temą ir aš bandau spėti į nuvažiuojanti traukinį… 🙂 Šio patiekalo receptą paveldėjau iš tėvų. Jau net neatsimenu, kada jį pirmą kartą ragavau. Tikrai daugiau, negu prieš dešimt metų. Šis patiekalas pagaminamas labai lengvai, bet visada nustebina svečius. Pati pradėjau jį gaminti tada, kai norėjosi gimtadienius švęsti be tėvų ir reikėdavo pačiai galvoti, kuo pamaitinti svečius. Dabar ji dažniausiai gaminu tada, kai reikia pamaitinti daug žmonių, o laiko suktis virtuvėje beveik nėra. Šis patiekalas geras tuo, kad jį labai lengva pritaikyti skirtingam žmonių kiekiui. Kai reikia pamaitinti daug žmonių, renkuosi kepimo skardą per visą orkaitę. Kai valgome šeimyniškai, renkuosi mažą apvalią formą.

Apkepui reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 8 vidutinių bulvių
  • 1 didelio svogūno
  • fermentinio sūrio (patogiausia naudoti jau supjaustytą lapeliais)
  • kelių šaukštų majonezo
  • poros česnako skiltelių
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus formai patepti

Vištienos krūtinėlę supjaustome vidutiniais gabaliukais (vieną pusę maždaug į keturias dalis). Įtriname juos smulkintu česnaku, apibarstome druska ir pipirais. Paliekame marinuotis, tol kol ruošiame likusius produktus. Bulves nulupame, supjaustome per pusę, arba į keturias dalis, priklausomai nuo jų dydžio. Sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie dešimt minučių (nepraleiskit šio žingsnio, nes nuo rūgšties esančios majoneze, žalios bulvės taip ir liks kietos, o apvirtos iškeps gerai). Kepimo skardą ištepame aliejumi. Vienu sluoksniu sudedame į ją bulves ir mėsos gabaliukus (aš dažniausiai dedu mėsą per vidurį, o bulves aplink). Svogūną nulupame, supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame ant viršaus (turi pasidengti visas plotas). Ant svogūnų sudedame sūrio lapelius, aptepame juos keliais majonezo šaukštais. Kepame

iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus 🙂

7 thoughts on “Languota prijuostė: mano firminis vištienos apkepas

  1. Reda

    >oooh šį patiekalą pasižadu kepti:) labai jau skaniai čia atrodo, artimiausiu metu, kai tik turėsiu krūtinėlės:)

    Reply
  2. Reda

    >Na kagi grįžtu su atsiliepimais 😉 Receptukas išties paprastutis ir skanus, mėsytė gaunasi ne persausa, tokia kaip tik, labai tinka svogūnas, gerą skonį jis čia duoda, kitą kart dėčiau net daugiau, nepagailėčiau, o gal net ir poras labai tiktų, turėjau šaldytuve vieną ir dvejojau dėti nedėti, bet vis dėl to neįdėjau, na bet kitą kart pabandysiu, norisi šiek tiek daugiau daržovių 🙂
    Receptas puikiai tinka, kai laiko daug nėra, o reikia pagaminti pietus ar vakarienę:) taigi, dėkui už receptuką. Tik gaila, bet man nesigavo taip gražiai apskrudęs viršus, ir labai jau nefotogeniškai atrodė todėl nefotkinau ir neparodysiu kaip gavosi, bet giriu, tikrai vykęs paprastas receptukas:)

    Reply
  3. Viktorija

    >Reda, smagu girdėti, kad patiko 🙂 Aš dažniausiai kepu orkaitėje su kaitinimu iš apačios ir viršaus, todėl ir plutelė gražiai apskrunda. O kas dėl kitų daržovių, tai aš dar kartais dedu žiedinio kopūsto prie bulvių. Bet dažniausiai daržovių trukumą kompensuoju salotomis 🙂

    Reply

Leave a Reply to Neringa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.