Kukuliai sūrio padaže

Nors esu saldumynų mėgėja ir dažniausiai būtent jų receptus dedu į blogą, paskutinių metų esu išsisaugojusi kelis receptus kaip sakoma “rimtų patiekalų”. Tikiuosi, ir jie Jums bus naudingi 🙂 Receptai paprasti, nereikalaujantys įmantrių produktų ir aišku, skanūs. Šio patiekalo istorija paprasta. Turėjau namie maltos mėsos, bet niekaip negalėjau apsispręsti, su kokiu padažu ją norėčiau suvalgyti. Pasižvalgiau po kelis blogus ir radau man patikusį receptą, nors originale jis buvo su vištiena, kukuliai irgi gavosi labai skanūs 🙂

Tiesa, ar žinote, kuo skiriasi parduotuvėje parduodamas kiaulienos faršas nuo maltos kiaulienos? Maltoje kiaulienoje yra tik kiaulienos, o į faršą būna dedami visokie priedai (soja ir t.t.), taip, kad būkite atidūs ir žiūrėkite ką perkate 😉

Kukuliams reikės:

  • 500 g maltos mėsos (aš labiausiai mėgstu kiaulieną maišytą su veršiena)
  • 1 svogūno
  • 2 batono riekelių
  • šlakelio pieno
  • 1 kiaušinio
  • maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelio druskos
  • džiovinto rozmarino
  • 4 v. š. grietinės
  • 4 v. š. majonezo
  • 3 v. š. pieno
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 3 skiltelių česnako

Batono riekeles išbrinkiname piene. Svogūną smulkiai supjaustome. Maltą mėsą sumaišome su prieskoniais, druska, batonu, svogūnu ir įmuštu kiaušiniu. Iš gautos masės suformuojame kukulius ir apkepiname. Stengiamės naudoti kuo mažiau aliejaus.

Dubenyje sumaišome grietinę, majonezą, pieną, tarkuotą sūrį ir smulkintą česnaką.

Apkepintus kukulius sudedame į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilame padažu ir kepame apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Kukuliai sūrio padaže

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.