Grikių kepsneliai

Manau, ne aš viena susiduriu su visokiausiu likučių sunaudojimo problema. Juk kartais būna, kad pavyzdžiui prisiviri per daug grikių ir kitą dieną jų valgyti jau nebesinori… Tokiais atvejais, puiki išeitis – veganiški grikių kepsneliai.

Jei nesate veganai ir norite, kad kepsneliai būtų dar sotesni, galite vietoje krakmolo ir vandens, įmušti vieną kiaušinį, patiekalas gausis toks pats skanus 🙂

8 kepsneliams reikės:

  • 1 stiklinės vandens ir 1/2 stiklinės grikių kruopų (arba 1 – 1,5 stiklinės jau išvirtų kruopų)
  • 1/2 stiklinės kepintų saulėgrąžų
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šakelių petražolių
  • 1 ir 1/2 v. š. krakmolo
  • 1 ir 1/2 v. š. kvietinių miltų
  • 2 v. š. vandens

Jei virtų grikių neturite, mažame prikaistuvyje užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir suberkite praplautas grikių kruopas. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir virkite, kol visas vanduo susigers į kruopas (nekilnokite dangčio). Išvirusius grikius atvėsinkite.

Atvėsusius grikius sumaišykite su kepintomis saulėgrąžomis, žiupsneliu druskos, kapotomis petražolėmis, miltais, krakmolu ir vandeniu (vietoje krakmolo ir vandens, galite įmušti vieną kiaušinį). Viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kepsnelius ir kepkite aliejuje.

Iškepusius sudėkite ant popierinių servetėlių tam, kad susigertų nereikalingi riebalai. Ragaukite su šviežių daržovių salotomis bei grietinės ir sviesto padažu.

Receptą, kartu su Jule ruošėme žurnalo “Debesys” pavasario numeriui.

2 thoughts on “Grikių kepsneliai

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *