Tailandietiškos garintos bandelės

Viena iš priežasčių, kodėl man labai patinka rašyti tinklaraštį bei ruošti receptus “Debesims” – tai geras spyris į užpakalį išbandyti ką nors naujo virtuvėje. Juk dauguma mūsų eilinį kartą pagalvoję apie tai, kuo vakare reikės pamaitinti šeimą, numoja ranka ir eina vėl kepti kotletų. Prisipažinsiu, kartais ir aš taip padarau (kaip tik užvakar, todėl apie tai ir prisiminiau :D). Bet noras pradžiuginti skaitytojus (ir save, kas be ko) smarkiai praplečia mano akiratį. Taip ir atsitiko su šiomis bandelėmis.

Jų išvaizda, tiesą pasakius, nelabai kokia – viršus atrodo drėgnas ir susiraukšlėjęs. Oi, kiek privargau jas fotografuodama… Bet skonis – atperka viską! Tešla nėra šlapia kaip koldūnų – labai puri ir minkšta. O vidus – kvapų ir skonių bomba. Labai sultinga ir gardu! Visiems rekomenduoju ir pati tikrai dar kepsiu 🙂

GarintosBandeles8_ViktorijaS

16 bandelių reikės
Tešlai:

  • 240 ml šilto vandens
  • 12 g šviežių arba 1 ½ arb. š. sausų mielių
  • 1 v. š. cukraus
  • 350 g miltų (550C tipo)
  • 1 a. š. druskos
  • 2 v. š. sezamų aliejaus

Įdarui:

  • 3 džiovintų kiniškų grybų (shiitake)
  • 1 svogūno
  • ½ raudonos saldžiosios paprikos
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 200 g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. austrių padažo (galima keisti sojų padažu)
  • 2 v. š. vandens
  • 1 a. š. žaliojo kario prieskonių mišinio (galima keisti paprastu kario mišiniu, nuo to bandelės bus mažiau tailandietiškos, bet vis tiek labai skanios)

Padažui:

  • 9 v. š. vandens
  • 3 v. š. sojų padažo
  • 2 v. š. ryžių acto
  • 2 a. š. saldaus aitriųjų paprikų padažo
  • svogūnų laiškai

Mieles sumaišome su cukrumi, įpilame šiek tiek šilto vandens. Paliekame kelioms minutėms, kad pradėtų veikti. Į didelį dubenį suberiame miltus ir druską, supilame aliejų, mieles ir likusį vandenį. Išminkome tešlą. Ji turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Įdedame tešlą į aliejumi pateptą indą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame valandai kilti. Jei planuojate bandeles kepti iš ryto, galite tešlą paruošti vakare ir palikti ją kilti per naktį šaldytuve.

Įdarui džiovintus grybus dešimt minučių pamirkome šaltame vandenyje. Išmirkusius grybus, svogūną, papriką ir česnaką smulkiai supjaustome. Krakmolą ištirpiname 2 valgomuosiuose šaukštuose šalto vandens. Paruoštus įdarui skirtus produktus sumaišome su likusiais. Jei planuojate bandeles kepti iš ryto, uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite per naktį šaldytuve.

Pakilusią tešlą ir įdarą padaliname į 16 vienodų dalių. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočiojame delno dydžio apskritimą. Jei tešla vis dar limpa prie rankų, pabarstome ją trupučiu miltų. Apskritimo viduryje dedame įdaro, perlenkiame per pusę, užspaudžiame kraštus ir išlyginame sujungimą apačioje, kad gautumėte apvalią bandelę.

Kiekvieną bandelę padedame ant kepimo popieriaus kvadratėlio ir gariname puode su garų įdėklu 12 minučių.

Padažui svogūnų laiškus smulkiai supjaustome ir sumaišome su likusiais produktais.

Bandeles patiekiame šiltas, bet šaltos jos irgi skanios 🙂

 

Receptas ruoštas žurnalui “Debesys”.

6 thoughts on “Tailandietiškos garintos bandelės

  1. Giedre

    Labai lipni tesla man gavosi, gal per ilgai as ja kildinau. bet skonis tikrai vertas tu “terlioniu” 🙂 tik as bandeliu sujungima nusiziurejau is interneto, ten jie idomiai tradiciskai ir labai greitai bei saugiai jas susuka 🙂

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Džiugu., kad skonis nenuvylė 🙂 Tešla galėjo gautis lipni dėl miltų, juk jos visose šalyse skirtingos, todėl sunku tikslų kiekį pasakyti kiek prireiks.
      Darei bandeles “maišelio” formos, sujungimu į viršų? Tokios gražiai atrodo. Aš kai ieškojai internete visokių receptų, tai mačiau ir paprastos formos ir sudėtingesnių užraitymų. Nusprendžiau pradėti nuo paprastesnių 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *