Naminė švelnioji varškė

Šis receptas, buvo pasirodęs interneto platybėse jau tūkstančius kartų. Bet jei atsiras bent vienas žmogus, kuriam šis varškės gaminimo būdas – naujiena, reiškia, juo verta dalintis. Receptas beveik nereikalaujantis pastangų ir investicijų, tik kantrybės. O rezultatas – puikaus skonio, naminė, kreminė švelnioji varškė. Juk taip smagu išdidžiai pasakyti, kad varškę pasigaminai pati, o nenusipirkai parduotuvėje. Ją galima valgyti viena su trupučiu cukraus, ar uogienės, arba panaudoti kepiniuose.

varske31

Taigi, norint pagaminti 300 g varškės, reikia 1 l kefyro. Ir viskas 😉 Kefyrą nakčiai įdedame į šaldymo kamerą. Ryte perpjauname maišelį, išimame sušalusį kefyrą. Padedame jį į dubenį išklotą sūrmaišiu, arba kelis kartus sulenkta marle ir paliekame tirpti. Kai visas ledas ištirps, teliks nupilti išvarvėjusį skystį ir mėgautis puikia varške 🙂 Mano kefyras per pusę dienos neištirpo, todėl nakčiai jį įdėjau į šaldytuvą. Taip, tirpimo procesas sulėtėjo, bet buvau tikra, kad varškė neprarūgs.

Skanaus 🙂


18 thoughts on “Naminė švelnioji varškė

  1. Viktorija

    >Ineta, ir man labai patinka 🙂 Gavau juos lauktuvių iš Belgijos sendaikčių turgelio 🙂 Varškė tikrai gavosi nuotraukose panaši į ledus, nesugalvojau kaip dar skaniai nufotografuoti :)))

    Reply
  2. Rennie

    >Labai gražiai ta varškytė ledų indeliuose žiūrisi. Aš panašių metalinių ledainių niekaip nerandu nusipirkti, man patinka valgant ledus girdėti kaip šaukštelis atsitrenkia į metalą, primena vaikystę, nes tada kavinėse būdavo tik metalinės ledainės.

    Reply
  3. Rima

    >O aš niekaip neprisiruošiu tokios varškytės pasigaminti. Bet jau labai skaniai atrodo. Įsivaizduoju, kad su žalumynais ant juodos duonos riekelės turėtų būti labai skanu.

    Reply
  4. Lina

    >Oi,kaip aciu uz sita receptuka. As kaip tik is tu,kurios ji girdi pirma karta.Butinai,butinai pabandysiu. O tai visuose "uzsieniuose" pasigendu tik varskes.O stai kefyro galima beveik visur surasti.Receptukas kaip tik man:-)

    Reply
  5. Lina

    >As jau laukiu,kada kefyro "atsilimo" procesas baigsis ir galesiu ragauti varskyte. Einu priziureti proceso vos ne kas 15 minuciu:-) O kiek cia gramais gaunasi tos varskytes? Apie 1kg? Kai tik ji "pasigamins" iskart kepsiu varskes keksiukus.

    Reply
  6. Viktorija

    >Lina, rašiau prie recepto, kad man iš 1l kefyro, gavosi 300 g varškės 🙂 Smagu, kad nusprendei išbandyti receptą. Varškė gaunasi labai skani, o keksiukai iš jos dar skanesni 🙂 Reikės eiti rytoj į parduotuvę kefyro 🙂

    Reply
  7. Lina

    >Taip,taip, Viktorija, as optimiste:-))) Recepta perskaiciau daug anskciau ir visai neisidemejau gaunamo kieko. Procesui ipusejus man atrode,kad beveik kilogramas tos varskytes bus. O stai siandiena mano "atrodymai" paciai sau juokingi. Tikrai ne daugiau 300gr.:-))

    Reply
  8. Viktorija

    >Man patinka optimistai 🙂 Kai kefyras sušąla, iš tikrųjų sunku suprasti, kur ledas, o kur varškė. Deja, vandens kefyre daug 🙂

    Reply
  9. Kriste

    Pirma karta matau toki recepta, ryt eisiu kefyro ir isbandysiu, o cia tikrai tik uzsaldyt ir viskas kazkaip keistai bet isbandysiu

    Reply
  10. Kriste

    Gavosi super skani kremine varske, nuo siol pradesiu dazniau varske valgyti, gal tik siek tiek skystoka, bet tepasi nenubega nuo duonos, dariau prabadydama su sakute ant pkelio skylutes kita karta ant merliuko desiu. Dar labai ji tinkama torto pertepimui idejus zelatinos, lengvas gaivus kremas, super gera varske, gaila anksciau neradau recepto. Bet geriau veliau negu niekad

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Tikrai, geriau vėliau, nei niekad 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko varškė. Tirpdant sūrmaišyje, arba ant marlės, lengvai galima reguliuoti tirštumą. Kuo ilgiau laikysi, tuo tirštesnė bus 🙂

      Reply
        1. Viktorija Post author

          Ačiū 🙂 Niekada nebandžiau daryti su rūgpieniu, bet tikriausiai gausis, tik gal šiek tiek rūgštesnė. Pabandykit ir mums papasakokit 😉

          Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.