Obuolių košė

Prieš kurį laiką, pas Jurgą nusižiūrėjau vieną idėją – “Dalykai, kuriuos mačiau šiandie”. Puikiai tinka, kai neturi ką pasakyti 😉 Tik, aš šiuos dalykus pamačiau ne per vieną dieną, o per kelias savaites 😉

Obuolių košės receptas yra labai paprastas ir apytikslis, nes cukraus kiekis priklauso nuo obuolių saldumo. Todėl ragaukit, jei trūksta, berkit dar. Aš nepasvėriau obuolių prieš verdant. Bet išvalytų ir supjaustytų  jų gavosi apie 4l 🙂

Obuolių košei reikės:

  • ~ 4 l supjaustytų obuolių
  • 1/2 l vandens
  • 500 g cukraus

Obuolius nulupame, išpjaustome sėklalizdžius, supjaustome mažais gabaliukais. Suberiame į didelį puodą, suberiame cukrų, supilame vandenį ir verdame nuolat maišydami. Nuimame nuo ugnies tada, kai košė pasidaro norimo tirštumo. Jei norite, kad obuolių košė būtų su obuolių gabaliukais, dalį obuolių suberkite virimo pabaigoje. Galite pagardinti košę įvairiais prieskoniais – vanile, cinamonu, kardamonu arba gvazdikėliais.

Skanaus 🙂

9 thoughts on “Obuolių košė

    1. Viktorija Post author

      Turi omeny blogos kokybės? Visas nuotraukas, blogai rodo ar tik šio įrašo? Kokia tavo ekrano rezoliucija? Man rodo gerai, bet būtų smagu surasti priežastį 🙂

      Reply
  1. Sima

    Kartais nuotraukomis gali pasakyti daugiau nei tūkstančiais žodžių 🙂 O obuolienė – nuo vaikystės tai labiausiai tinkama uogienė prie blynų 😀 Ir dar tikras rudens atributas, kai kaime dėžėse šypsosi daugybė obuoliukų 😀

    Reply
  2. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Pusryčių dribsniai “Moliūgėlis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *