Agurkų uogienė

Jurgos suintriguota, nusprendžiau išsivirti agurkų uogienę. Skamba neįprastai, bet žinojau, kad daug kas valgo agurkus su medumi, ar cukrumi, todėl pagalvojau, kad skonis turėtų būti geras. Vis dėlto, apsidraudimui išsiviriau tik ketvirtį nurodyto kiekio…

Įdomiausiai, kad ragautojai pasidalino į dvi stovyklas. Vieni teigė, kad labai skanu, panašu į medų ir prašė išvirti dar. O kiti (tarp jų ir aš) neliko sužavėti. Galų gale, padariau išvadą, kad kuo labiau žmogus mėgsta medų, tuo labiau jam patiko šį uogienė. Taigi, medaus mėgėjams siūlau išbandyti 🙂

Uogienei reikės:

  • 1 kg agurkų
  • 600 g cukraus (naudojau rudąjį)
  • 2 citrinų sulčių ir minkštimo
  • pundelio mėtų

Mėtos lapelius susmulkiname. Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome (aš naudojau mažus agurkėlius, todėl sėklų neišiminėjau). Nutarkuojame citrinos žievelę, likusią citriną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.

Viską sudedame į puodą, užberiame cukrumi ir paliekame pastovėti kelioms valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie pusvalandį, arba tol, kol sirupas sutirštės. Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve. Jei norime konservuoti žiemai, stiklainius sterilizuojame ir laikome tamsioje vėsioje vietoje.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Agurkų uogienė

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *