„Kuršėnų“ vyniotinis

Prieš kokius 10 metų, kai pirmą kartą gaminau vyniotinį, man nepavyko ir pažadėjau sau, kad tai pirmas ir paskutinis kartas :). Bet pasirodo, jog vyniotinis – tai greita ir paprasta, o „Kuršėnų“ vyniotinis – dar ir labai skanu :).
Taigi ačiū AJ receptams :).


Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 4 v. š. miltų
  • 4 v. š. cukraus

Įdarui:

  • 180 g varškės
  • 90 g sviesto (originale 180 – 200 g, bet man būtų per riebu)
  • 1/2 skardinės kondensuoto pieno (~190 g)

Trynius bei cukrų išplakti iki purumo ir sumaišyti su miltais. Atskirame inde išplakti baltymus iki standžių putų. Viską atsargiai sumaišyti. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (~36×36) ir kepti 10-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Išimti biskvitą iš skardos kartu su popieriumi ir dar karštą suvynioti, palaikyti suvyniotą porą sekundžių, išvynioti ir atvėsinti.

Varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su sviestu ir kondensuotu pienu. Užtepti įdarą ant biskvito ir suvynioti. Apvynioti folija ir laikyti šaldytuve 2 valandas.

P.S. Geriausia iškart daryti du vyniotinius, nes vienas dingsta per daug greitai :))).

12 thoughts on “„Kuršėnų“ vyniotinis

  1. Marija

    >Giedre, būtinai pabandyk :), darbo tikrai nedaug, ~5 minutės tešlai, 10-15 minučių kepti + per tą laiką padaryt kremą ir suvynioti :).

    Reply
  2. Marija

    >Manau, būtų galima sudrėkinti citrinos sulčių ir vandens mišiniu, gal dar šiek tiek cukraus įdėt, skonio reikalas :). Bet reikėtų nepersistengt (įsivaizduoju, jog drėkinti reikėtų prieš patepant įdaru), kad per daug nesušlaptų ir pavyktų sėkmingai suvynioti :).

    Reply
  3. Marija

    >AJ, dėkui, labai malonu :). Būtent tavo nuotraukos paskatino kuo greičiau išbandyt šį puikų receptą :)).

    Reply
  4. Anonymous

    >gaila kad tokio panasaus dalyko nerandu duonkepeje varijantuko jog galmetu kepti , nes orkaite pas man jau visai niekam tikusi 🙁

    Reply
  5. Marija

    >Kaip biskvitą reikėtų iškepti duonkepėje, deja, neįsivaizduoju…
    Mano orkaitė irgi nėra stebuklinga, bet kadangi biskvitas plonas, tai pavyksta iškepti, be to visus trūkumus paslepia skanus įdaras :). Dar vienas variantas, iškepti biskvitą keptuvėje, skonis bus labiau „blyniškas“ ir gausis keli vyniotiniai, bet tešla vis tiek bus puri ir kitokia nei įprastų blynų.
    Bet jeigu visgi baisu, galima keist ir pirktiniu biskvitu :).

    Reply
  6. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Jautiena, troškinta aluje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *