Virto kondensuoto pieno tortas

Po to, kai per savo gimtadienį išsikepiau šį tortą, jis tavo mano šeimynos mėgstamiausiu. Jei klausiu, ką iškepti kokia nors iškilmingesne proga, išgirstu – “na, aišku, TĄ tortą…”. Nes jis purus ir lengvas kaip paukščių pienas, ir toks karamelinis… O viršuje dar šokolado sluoksnelis…

Kad jau eilinį kartą, jį iškepiau ir nepatingėjau nufotografuoti, reklamuoju dar kartą (bijau, kad senos blogos nuotraukos Jus galėjo suklaidinti ;). Tortas tikrai vertas nuodėmės 😉


21 thoughts on “Virto kondensuoto pieno tortas

  1. Asta

    >Ooo… aš jo nė nemačius buvau, ar jau pamiršus. Bet labai gerai, kad priminei! Nes jau jaučiu skonį, nuostabiai puikų skonį.. mmm.. 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Asta, Indre, todėl ir nusprendžiau jį pareklamuoti, nes pamaniau, kad pirmą kartą ne visi pastebėjo. O tortas tikrai labai skanus 🙂

    Jurgita, reikia arba naudoti "Rududu", arba virti saldintą kondensuotą pieną. Virti jį reikia neišėmus iš skardinės, tik panardinus ją pilnai į vandenį apie porą valandų 🙂

    Reply
  3. Anonymous

    >kaip manot ar galima ji transportuoti? (tokiu oru mazdaug 3val) ar nesutezes bus?
    ir dar norejau del kondensuoto pieno/rududu pasiteirauti, ar nesijaucia per daug rududu skonio? ir su kuriuo jus gaminate, nes kond.pienas po keliu val virimo vistiek buna skystesnes konsistencijos nei rududu?
    Labai dekui uz atsakyma, L.

    Reply
  4. Viktorija

    >Transportuoti, manau galima, tik kartu su forma, kurioje kepsit. Aš pati jį vežiau, bet netoli.

    Tortui naudojau "Rududu" ir jo skonis jaučiasi gana stipriai 🙂 Nemanau, kad naudojant namie virtą kondensuotą pieną, kas nors per daug pasikeistų, nes išplaktas "Rududu" taip pat gaunasi kreminis 🙂

    Neringa, ačiū, toks jis ir yra 🙂

    Reply
  5. Anonymous

    >Labas. Kepiau šį torčiuką,bet iškeptas sukrito. Kažin dėl ko, gal masę labai ilgai reikėjo plakti? Šiap viskas atrodė labai gerai iki to momento, kol ištraukiau iš orkaitės.Skonis geras, bet vaizdas nekoks…

    Reply
  6. Viktorija

    >Aš plakiau tol, kol neliko "Rududu" gabaliukų ir masė tapo vientisa. Galbūt, naudojai mažesnę formą, tortas gavosi storesnis ir jam neužteko nurodyto laiko pakankamai iškepti? Arba tortui nepatiko staigus temperatūros pokytis. Kitą kartą, siūlyčiau, pabandyti tortą palikti vėsti orkaitėje.
    Man pačiai tortas nei karto nesusmego, nors kepiau jau daug sykių, todėl sunku ką nors dar patarti 🙂

    Reply
  7. Viktorija

    >Pagalvojau, kad ne visai tiksliai parašiau. Tortas man nesusmego, bet kaip ir visi tortai kepti iš maskarponės/varškės, šiek tiek nusileido po ištraukimo iš orkaitės. Tik ne tiek, kad vaizdas būtų tragiškas.
    Norint patikrinti, ar tokie tortai iškepė, reiktų šiek tiek pasiūbuoti kepimo formą. Jei sujudės tik torto viduriukas, reiškia iškepęs, jei ir kraštai, reikia kepti dar 🙂

    Reply
  8. Anonymous

    >kaip galėčiau išsiversti be auksaspalvio sirupo? kažkuo jį keisti ar išvis geriau nieko nedėti?
    Dėkui iš anskto 🙂

    Reply
  9. Viktorija

    >Galima jo iš viso nedėti. Auksaspalvis sirupas tik priduoda glajui blizgesio. Skanu bus ir be jo 🙂

    Reply
  10. iveta

    Išbandžiau jūsiškį receptą naudodama blenderiu ištrintą varškę vietoj maskarponės- rezultatas labai puikus, ačiū už idėją : )

    Reply
  11. J

    man labai su nuotykiais gaovis 🙂 pirkau kondesuoto pieno, bet issiduriau – galvojau kad virtas…tik atidarius paaiskejo, kad ne virtas – tai viriau puode! Po to kai supyliau viska ant sausainiu, paaiskejo, kad viskas teka is formos per plysius… Gavosi labai plokscias, bet laaaaaabai skanus tortas. ACIU!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *