Traškūs sviestiniai sausainiai

Šiandien trumpai. Kai norisi ko nors skanaus, paprasto, naminio… Puikūs traškūs vaniliniai sausainiai. Beveik kaip šitie, tik dar skanesni, nes pasikartosiu – traškūs 😉

Sausainiams reikės:

  • 1 ir 3/4 puodelio miltų
  • 3/4 puodelio cukraus pudros
  • 115 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušinio trynių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

Miltus, cukraus pudrą, sviestą ir kiaušinio trynius šakute sutriname iki trupinių. Supilame vanilės ekstraktą ir minkome tešlą rankomis, kol ji sušoks į vientisą kamuoliuką.

Padaliname tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies rankomis padarome maždaug keturių centimetrų diametro “dešrelę”. Ją supjaustome plonomis riekelėmis. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame pienu, apibarstome perliniu cukrumi (dar galima apibarstyti cinamonu, kardamonu ir kitais mėgstamais prieskoniais).

Kepame apie 10 – 15 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

8 thoughts on “Traškūs sviestiniai sausainiai

  1. Egle

    >Atrodo tai labai gardžiai. paprastučiai.
    tik ar neturėtų sviestiniai sausainiai būti trapūs, o ne traškūs? Na, tokie burnoje tirpstantys? Nes aš kažkaip trapių ir dar sviestinių tokių sausainių nesu sutikusi…

    Reply
  2. Viktorija

    >Ineta, Dalia, tikrai labai skanūs. Tik šiuos keturis sugebėjau fotosesijai išsaugoti 😀

    Egle, šie sausainiai kiek kitokie negu paprasti sviestiniai. Jie kietesni. Nemoku nupasakoti, bet kai atsikandi, pradžioje būna "trakšt", o paskui sutrupa burnoje 😀

    Reply
  3. Asta

    >Oi, šiuos būtinai reikia išsisaugoti tam atvejui, kai "spintelės tuščios, o kažko saldaus ir skanaus labai noriu" 🙂

    Reply
  4. Viktorija

    >Asta, šie sausainiai kaip tik tam atvejui 🙂 O pabarstymą galima keisti pagal nuotaiką ir spintelių turinį 🙂

    Reply
  5. Loreta

    laaabai labai fainuchiai! tepiau ne su pienu o grietinele ir barschiau cukraus pudra+cinamonas.nu laaabai geruchiai.rytui taip ir neliko 😛

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.