Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis

Šiuos sausainius kepiau jau kelis kartus, bet dar nekarto jie nesulaukė fotosesijos. Tai mes į svečius einam, tai jie pas mus, ir sausainių akimirksniu nelieka. Šį kartą, liko tik vienas nesuvalgytas, bet nusprendžiau bent jį nufotografuoti. Juk reikia pasidalinti ir pačiai pagaliau užsirašyti super lengvų ir skanių sausainių receptą.

Jų atsiradimo istorija labai paprasta. Nusipirkau keturių grūdų greito paruošimo košės, bet mažoji I. atsisakė ją valgyti… Mes su vyru irgi nesame avižinių ir panašių košių mėgėjai, o dribsnius reikėjo sunaudoti… Taip atsirado, galima sakyti netgi sveikuoliški sausainiai 😉

sausainis12

Sausainiams reikės:

  • 115 g minkšto sviesto
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 3/4 puodelio miltų
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 1/2 puodelio greito paruošimo (būtinai) avižinių/keturių grūdų dribsnių (paprasti avižiniai dribsniai nespėja per 15 min. pakankamai iškepti ir sausainiai būna kitokios tekstūros)
  • 1/2 puodelio razinų
  • 1/2 puodelio saulėgrąžų

Dideliame dubenyje išplakame minkštą sviestą, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą iki purios masės. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberiame viską į kiaušinių masę. Išmaišome. Į paruoštą tešlą suberiame greito paruošimo avižinius dribsnius, razinas ir saulėgrąžas. Dar kartą gerai išmaišome.

Paimame po šaukštą tešlos, padarome iš jos rutuliuką, šiek tiek paplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp sausainių paliekame tarpus, nes kepdami jie plėsis.

Kepame 15-20 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame. Paliekame skardoje apie 5 minutes, vėliau aušiname ant grotelių.

 

Skanaus 🙂

6 thoughts on “Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis

  1. Viktorija

    >Ačiū, Asta 🙂 Išdaužėm namie visas stiklines, ieškojau gražių per pusę miesto, o radau netyčia RIMI 🙂 Sausainiai, manau, būtų skanūs ir be razinų 🙂

    Reply
  2. Ineta

    >Kažkokia nesamone..rašiau rašiau komentara rodės, kad įdėjo.. o pasirodo ne… nu dar kart pakartosiu:) Man ta stiklinė irgi labai graži, o sausainiai tai išvis patys skaniausi, aš tokius dažnai kepu, tik dar kokoso drožlių pridedu ir sezamo sėklų:) Na fainuoliški man jie ir šeimyna mėgsta:)

    Reply
  3. Viktorija

    >Ineta, ačiū už idėją 🙂 Kitą kartą reikės ir man kokoso drožlių ir sezamo sėklų pridėti, gal dar moliūgų sėklos tiktų 🙂

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *