Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu

Po sausainių su riešutų sviestu man prasidėjo sausainių manija. O baisiausia tai, kad tie sausainiai iškėlė labai aukštą kartelę ir reikia stengtis išsikepti bent jau ne blogesnius už juos 🙂 Be to, man daug smagiau ir paprasčiau, kepti tokius sausainius, kurių nereikia kočioti… Su tokiomis mintimis galvoje, ėjau naršyti internete ir ieškoti naujų receptų. Mano laimei ir nuostabai, radau net kelis, kuriuos užsinorėjau išbandyti. Vieni iš mano pamėgtos svetainės “smitten kitchen”. Gavosi tikrai labai skanūs, nors ir labai saldūs. Pati nelabai mėgstu balto šokolado, bet čia jis puikiai tiko ir pridavė sausainiams ypatingą aromatą. Būtinai išbandykit 🙂

24 sausainiams reikės :

  • 1 puodelio miltų
  • 3/4 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. sodos
  • 1/4 a. š. druskos
  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 ir 1/4 puodelio rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • poros lašelių vanilės ekstrakto
  • 2 ir 1/2 puodelio avižinių dribsnių
  • 170 g baltojo šokolado

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą, kurioje kepsime sausainius, išklojame kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

Sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinį, supilame vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir maišome mediniu šaukštu tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Suberiame avižinius dribsnius bei sukapotą šokoladą ir gerai išmaišome šaukštu.

Padaliname tešlą į 24 lygias dalis (arba tiesiog kabiname tešlą šaukštu. Man taip darant, gavosi 27 sausainiai. 3 kardos po 9 sausainius). Padarome iš tešlos rutuliuką ir dedame ant skardos, šiek tiek suplojame pirštais. Paliekame didelius tarpus, nes sausainiai padidėja kelis kartus.

Kepame 15 – 20 minučių. Paliekame ant grotelių visiškai atvėsti.

Skanaus 🙂

5 thoughts on “Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu

  1. Karolina

    >Aš irgi sausainių maniakė, ir aš taip pat vis dar ieškau sausainių kurie galėtų būti geresni už mano geriausius 😀

    Reply
  2. Indrė

    >Oooo žavūs. Tiek kad aš avižų visai nemėgstu :/ nuo vaikystės dar, kai močiutė bandė įtikint, kad avižiniai sausainiai su razinom (feee) ir medum (fe) labai skanu 😀

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.