Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Tai šiek tiek patobulintas močiutės pyrago variantas 🙂 Saldus pagrindas, švelnus varškės sluoksnis, juodųjų serbentų rūgštelė ir burnoje tirpstantys trupiniai. Puikus derinys Smile

pyragas22
Pyragui reikės:

Sviestą apie valandą palaikome šaldymo kameroje, kad sukietėtų(mano sviestas kelias dienas ten gulėjo, tai jau buvo per kietas, sunkiai tarkavosi). Išėmę sviestą sutarkuojame jį stambia burokine tarka į dubenį. Kartu suberiame pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutriname pirštais iki smulkių trupinių.

Kitame inde išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais, suberiame manų kruopas. Viską suplakame, kad varškė būtų puresnė.

Į 28 cm kepimo formą suberiame 2/3 trupinių, tuomet supilame visą varškės masę, užtepame uogienę ir apiberiame likusiais trupiniais. Kepame iki 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Skanaus 🙂 pyragas24

25 thoughts on “Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

  1. Viktorija

    >Asta, ačiū 🙂 Ne tik atrodo, bet ir yra labai skanus. Vakar vos susivaldžiau trečio gabaliuko nesuvalgiusi 🙂

    Reply
  2. Indrė

    >Dėl to pyragus aš ir kepu tik kai svečių laukiu arba kai vežtis turiu. Kitaip mano besotės akys skanėstams išsilaikyti duoda geriausiai iki vakaro 😀

    Reply
  3. Viktorija

    >Indre, aš kol kas tvardausi ir viso pyrago per dieną nesuvalgau 🙂 Bet paskutiniu metu, irgi dažnai nekepu, laiko neužtenka… 🙂

    Reply
  4. Ausrra

    >O aš kameroj užtikau gerą maišelį šaldytų juodųjų serbentų uogų ir vis nesugalvojau, kaip juos sunaudoti, juk tuoj naujas derlius. Trinsiu su cukrumi ir dėsiu į šį pyragą vietoj uogienės. Dar šį savaitgalį. Ačiū, Viktorija 🙂

    Reply
  5. Viktorija

    >Ausrra, smagu, kad receptas buvo naudingas 🙂 Tiesą pasakius, ir aš šį kartą gaminau su šaldytais serbentais, o ne su uogiene 🙂

    Reply
  6. Viktorija

    >Jurgita, su vyšnių uogiene būtų iš viso pasaka. Bet pas mane šis pyragas atlieka svarbų juodųjų serbentų likučių panaudojimo vaidmenį 🙂

    Reply
  7. Gražina

    Sveikutes… 🙂 kaip tik isoviau i orkaityte… 🙂 laaabai laukiu rezultato – tikiuosi vyrytį savo pavyks nustebinti… 🙂 pranešiu ryt! 🙂

    Reply
  8. Dovilė

    Sveiki,

    Kepu šį pyragą (pirmąkart tokio tipo apskritai) ir per formos kraštus varva sviestas. Tikiuosi tai tereiškia, kad forma yra nesandari ir ją reikia šveist lauk, o ne kad kažkokį etapą (popierius??) pražiopsojau? Ups…

    Reply
  9. Gabe

    Sveikutes, neseniai kapiau šį pyragą, gavosi nerealiai skanus, tikrai rekomenduoju šį receptą 🙂 🙂 🙂 🙂

    Reply
  10. Laima

    Sveiki, jau daug daug kartų dukra kepa, nemėgstu varškės, bet šis pyragas man skaniausias kokį tik esu valgiusi, dažnai pagal šį receptą kepam, bet pagalvojau reikia pagaliau padėkoti autorei už nuostabų receptą, Ačiū.

    Reply
  11. Virginija

    Kepu šį pyragą uošvienės gimtadieniui ir šiek tiek nuogastauju ar iškils, nes nėra recepte kepimo miltelių. Ar pyragas iškyla pats savaime? Beje,
    naudojau pilno grūdo miltus, tad teko padirbėt su trupiniais, tikiuosi, gsusis puikus kaip kad rašo visi kepusieji!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.