Trupininis rabarbarų pyragas

Pastebėjau, kad šį pavasarį daugelį blogų apėmė rabarbarų manija. Pasidaviau jai ir aš, nors anksčiau, iš jų tik kompotą virdavau. Prisirankiojau internete daug receptų ir niekaip negalėjau išsirinkti, kurį kepti. Galiausiai pasidaviau ir paprašiau vyro, kad bestų pirštų į kurį nors :))) Taip garbė būti iškeptam, atiteko trupininiam rabarbarų pyragu iš “Smitten Kitchen”. Anksčiau neragavau rabarbaro kepiniuose, bet šis pyragas mane maloniai nustebino. Et, tie traškantys ir saldūs trupinukai…. 🙂 Vienareikšmiškai rekomenduoju 🙂

 

Rabarbarų sluoksniui reikės:

  • 225 g rabarbarų
  • 1/4 puodelio cukraus
  • 2 a. š. kukurūzų krakmolo
  • 1/2 a. š. malto imbiero

Trupiniams reikės:

  • 1/3 puodelio rudojo cukraus
  • 1/3 puodelio paprasto cukraus
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 1/2 a. š. malto imbiero
  • žiupsnelio druskos
  • 113 g tirpinto sviesto
  • 1 ir 3/4 puodelių miltų

Pyrago tešlai reikės:

  • 1/3 puodelio grietinės
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 didelio kiaušinio trynio
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 puodelio miltų
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1/2 a. š. sodos
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 85 g kambario temperatūros sviesto

Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Išklojame kepimo popieriumi kvadratinę 20 cm (arba kitą panašaus ploto) formą.

Supjaustome rabarbarus maždaug vieno centimetro storio griežinėliais. Sumaišome su cukrumi, krakmolu ir imbieru. Atidedame į šoną.

Toliau gaminame tešlą trupiniams. Dideliame dubenyje sumaišome cukrų su druska ir prieskoniais. Užpilame tirpintu sviestu ir gerai išmaišome. Po truputį beriame miltus ir maišome mediniu šaukštu. Tešla pasidarys vientisa, nepanaši į trupinius. Išlyginame ją dubens dugne ir paliekame.

Gaminame pyrago tešlą. Dubenyje sumaišome grietinę, kiaušinį, kiaušinio trynį ir vanilės ekstraktą. Kitame dubenyje sumaišome minkštą sviestą su miltais, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir soda. Po truputį pilame grietinės ir kiaušinių mišinį, gerai išplakame. Atidedame apie 1/2 puodelio gautos tešlos į šoną. Likusią tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant tešlos tolygiai paskirstome rabarbarus. Atidėtą tešlą paskirstome ant rabarbarų.

Trupininę tešlą, rankomis sulaužome mažais gabaliukais ir tolygiai uždengiame pyrago viršų. Kepame apie 45 – 55 minutes. Prieš patiekdami atvėsiname.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Trupininis rabarbarų pyragas

  1. Rasa

    Kažkaip man labai sudėtingas pasirodė tos dvigubos tešlos gaminimo aprašymas. Nieko nesupratau.
    Padariau paprastą trupininę tešlą (sviestas, cukrus, miltai, druska, kepimo milteliai), Daug rabarbarų, dar pripjausčiau bananų į rabarbarus, ir… Tą dieną pyragą kepiau du kartus – neužteko vieno 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *