Speltos miltų pyragas su kriaušėmis ir laimu

Ruduo šiais metais nepaprastai gražus. Džiugina savo šiltu oru, saule ir gėrybėmis. Deja ne visos gėrybės gerai išsilaiko per žiemą, todėl jas reikia kuo greičiau ir skaniau sunaudoti. Taigi, kepam pyragą.

23 cm. skersmens kepimo formai, reikės:

  • 600 g kriaušių
  • 1/2 laimo žievelės ir sulčių
  • 75 g minkšto sviesto
  • 100 – 120 g cukraus (priklauso nuo kriaušių saldumo)
  • 2 kiaušinių
  • 60 g pilno grūdo speltos miltų
  • 60 g baltų speltos miltų (galima keisti pilno grūdo)
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Kriaušes nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir išimkite sėklas. Gautus ketvirčius supjaustykite griežinėliais. Ant kriaušių užtarkuokite pusės laimo žievelę ir išspauskite sultis. Išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius. Suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Sudėkite kriaušes, dar kartą išmaišykite.

Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus ištepkite svietu. Sudėkite tešlą į formą, išlyginkite.

Kepkite apie 30 min, vidurinėje orkaitės lentynoje.

Receptų istorija:

One thought on “Speltos miltų pyragas su kriaušėmis ir laimu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *