Obuolių pyragas

Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas. Kepiau jį jau daug kartų 🙂 Iš pačių paprasčiausių obuolių pyragų, šis – mano mėgstamiausias 🙂 Gal galima būtų dėti šiek tiek mažiau cukraus, bet jei obuoliai rūgštūs, nurodytas kiekis – pats tas 🙂

Juozo fotikas 690

Pyragui reikės (28 cm apvaliai formai):

  • 5 obuolių
  • 200 g sviesto
  • 270 g cukraus
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 360 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Išlydome sviestą. Suberiame į jį paprastą ir vanilinį cukrų. Išmaišome. Įmušame du kiaušinius. Išsukame iki vientisos masės. Į jau turimą kiaušinių masę suberiame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome (gauta tešla, laikui bėgant, stingsta).

Kepimo popieriumi išklotos formos dugną padengiame 2/5 tešlos. Kad tešla mažiau liptų prie šaukšto, jį vis pamerkiame į šaltą vandenį.

Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Pusę obuolių kiekio sudedame ant tešlos. Uždengiame juos dar 2/5 (skaičiuojant nuo pirminio jos kiekio) tešlos. Paklojame antrą obuolių sluoksnį (sunaudojame likusią pusę kiekio).

Tešlos likutį (1/5 nuo pirminio kiekio) ištampome ant obuolių tinkleliu.

Pyragą kepame  iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 45 min. Skanaus 🙂

Įkvėpimo sėmiausi čia.

One thought on “Obuolių pyragas

  1. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Slyvų pyragas su varške

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *