Pistacijų pyragas su kiviais ir žaliosiomis citrinomis

Šiandien dar tik pirmadienis, o aš jau turiu receptą “Žaliajai savaitei” 🙂 Šį kartą – kvapnus pyragas, kuriame yra net trys žali produktai: kiviai, žaliosios citrinos ir pistacijos 🙂 Pyragas gavosi skanus, bet man kiek per rūgštus. Kitą kartą, dėčiau mažiau citrinų sulčių… Bet padas tiesiog pasakiškas, būtinai jį dar panaudosiu kituose pyraguose 🙂

 

  • 115 g maltų pistacijų riešutų
  • 8 sutrupintų sausainių (naudojau “Selga” airiško kremo skonio)
  • 55 g + 1 v. š. cukraus
  • buying online cialis

  • 1 v. š. žaliosios citrinos žievelių
  • 85 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 385 g saldinto kondensuoto pieno
  • 120 ml + 1 v. š. žaliųjų citrinų sulčių
  • 5 kivių
  • 1 v. š. vandens
  • 1/2 a. š. kukurūzų miltų

Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Sumaišome maltas pistacijas, sausainių trupinius, cukrų ir citrinos žieveles. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su biriais produktais. Įspaudžiame tešlą į pyrago formą (pagal receptą 23 cm skersmens. Aš tokios neturėjau, todėl panaudojau kelias mažesnes). Kepame tešlą 10 min. Perkeliame ant grotelių ir atvėsiname. Gerai išmaišome kondensuotą pieną, 120 ml citrinos sulčių ir trynius. Supilame į atvėsusią tešlą ir išlyginame. Kepame 15 min. Perkeliame ant grotelių. Ant įdaro viršaus išdėliojame kivių griežinėlius taip, kad truputį uždengtų vienas kitą. Nedideliame puode sumaišome po šaukštą vandens, citrinos sulčių ir cukraus. Įberiame kukurūzų miltus ir nuolat maišydami, verdame, kol masė sutirštės. Tešlos teptuku patepame kivius glajumi. Prieš patiekdami mažiausiai valandai įdedame į šaldytuvą. Skanaus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *