Gervuoginiai ledai

Visą vasarą stebėjau gervuogių krūmą…ir pagaliau prieš porą dienų surinkau didesnį nei poros uogų derlių :). Buvau nusižiūrėjus ledų receptą, bet perskaičius sudėtį, supratau, kad be kelionės į parduotuvę neapsieisiu, tad pradėjau dairytis recepto, kuris leistų nekelti kojos iš namų… ir radau, ačiū, žaidimo aikštelei :). Porciją teko gerokai sumažinti, bet turėdama daugiau uogų, drąsiai daryčiau daug daugiau… :).
Deja, aš irgi negaliu pasigirti geru šaldytuvu…bet vis tiek buvo be galo skanu :))).

  • 200 g gervuogių
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 90 g grietinės
  • 1.5 v. š. cukraus
  • 1 v. š. medaus
  • keli lašai vanilės esencijos

Uogas sumaišyti su cukrumi ir kaitinti ant ugnies, kol cukrus ištirps, paskui atvėsinti ir sutrinti, o gautą masę pertrinti per sietelį, kad neliktų sėklų.

Jogurtą, grietinę, medų, vaniles esenciją suplakti iki vientisos masės ir sumaišyti su gervuogių mase.

Viską supilti į plokščią indą ir dėti į šaldymo kamerą. Po 45 minučių, jeigu masė pradėjo stingti, ledus reikia vėl gerai išmaišyti ir šią procedūrą kartoti kas 30 minučių dar 2-3 valandas.


Stebuklų iš savo šaldytuvo nelaukiau ir prižiūrėjau ledus gerokai ilgiau nei 2-3 valandas… tikriausiai geras daiktas – tas ledų gaminimo aparatas… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *