Varškės keksiukai su marcipanu ir spanguolėmis

Nesu iš tų žmonių, kurie puola į virtuvę vien pamate recepte žodį “skaniausias”, “geriausias”, “nuostabiausias” ir pan. Kartais atrodo, kad žmonės naudojasi šiais epitetais vien tam, kad sudomintų kuo daugiau skaitytojų.  Bet šį kartą, buvo kitaip. Pirma šiuos keksiukus iškepė Asta, vėliau Aušra ir  Indrė. Visos kaip susitarusios kartojo, kad tai vos ne skaniausi kada nors valgyti keksiukai. Ir kas man liko… Tik susigundyti ir išsikepti juos 🙂 Ir ką gi Jūs manot? Šie keksiukai tikrai puikūs: drėgni, minkšti, purūs… Puikus bazinis receptas, kurį galima keisti pagal norus ir spintelės turinį. Vietoj spanguolių ir marcipano puikiausiai tiktų šokoladas, razinos, mėlynės ir net saldainiai “Karvutė”. Ir nors iki manęs šį receptą jau daug kas rašė, tikiuosi, kad atsiras žmonių, kuriems šie keksiukai taps maloniu atradimu.

Keksiukams reikės:

  • 150 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 200 g švelniosios varškės
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 200 g miltų
  • saujos džiovintų spanguolių
  • 50 g tarkuoto marcipano

Vietoj spanguolių ir marcipano galima naudoti:

  • razinas
  • smulkintą juodą/baltą/pienišką šokoladą
  • džiovintus abrikosus/slyvas
  • šaldytas/šviežias mėlynes/avietes/spanguoles
  • smulkintus saldainius “Karvutė”
  • ir dar ką nors, ką Jus labai mėgstate

Sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti. Suplakame kiaušinius su cukrumi, sukrečiame varškę, sviestą, supilame vanilės ekstraktą ir įberiame kepimo miltelius. Supilame tirpintą sviestą. Gerai išmaišome (aš maišiau elektriniu maišytuvu). Suberiame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Pabaigoje suberiame džiovintas spanguoles, tarkuotą marcipaną.

Keksiukų kepimo formą išklojame popierinėmis formelėmis, kiekvieną iš jų pripildome tešlos iki 2/3. Kepame 20 – 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Išėmę iš kepimo formos, keksiukus atvėsiname ant grotelių ir ragaujame.

Skanaus 🙂

18 thoughts on “Varškės keksiukai su marcipanu ir spanguolėmis

  1. Ineta

    >Koki skanučiai atrodo… O dar… man šiadien "kažko skanaus" norėjimo diena, o jėgų nebuvo nieko gamintis;D paskanausiu bent nuotraukomis…:)))

    Reply
  2. Asta

    >Oiii, kokie puikūs atrodo. Mačiau juos ir pas kitas merginas, bet vis paaikčioju, pasigrožiu ir.. atidedu. Na, kaip ir dažniausiai. Bet kai tiek bloger'ių vieningai tvirtina apie jų nuostabumą, kažin, ar galima ilgai atidėlioti :))

    Reply
  3. Viktorija

    >Ineta, skanaus 😀 Jų pliusas dar ir tame, kad labai lengvai ir greitai pagaminami. Tinka net tada, kai tingėjimas užpuola 🙂

    Asta, tikrai negalima atidėlioti! 🙂 Man užteko trijų žmonių nuomonės, kad bėgčiau į virtuvę 🙂

    Asta, tikrai nenuvylė. Manau, kepsiu juos dar ne kartą 🙂

    Indre, tiksliai, juk kepinių su varške savaitė! Buvau pamiršus, netyčia čia gavosi 🙂

    Reply
  4. Jurgita

    >Jei dar ir purūs, reikia ir man mėgint 🙂 Marcipanų turiu užsipirkus nuo Kalėdų, čia parduotuvės kas žiemą užverčiamos jais, griekas būtų atsargų nepasiruošt, kai noris kad ir tokiųųų keksiukų 🙂

    Reply
  5. Laima

    >Labai labai skanūs keksiukai. Tik man vis gaunasi 16-17 keksiukų. Nepatogu kepti. Arba tada jau reikia pilnas formeles pripilti. 🙂

    Reply
  6. Viktorija

    >Laima, smagu, kad keksiukai patiko. Man irgi gavosi jų apie 16, kepiau per du kartus. Bijau, kad jei pilnas formeles pilčiau, kepant išsilietų per kraštus 🙂

    Reply
  7. Lina

    >Isties labai skanus keksiukai,puikiai tesla tinka bet kokiam pyragui su priedais. Vienintelis nepatogus dalykas,kepant keksiukus buvo tas,kad teslos perdaug 12 keksiuku formai. Bet keksiuku skoniui,tas visai nepakenke:-)

    Reply
  8. Viktorija

    >Lina, smagu, kad patiko 🙂 Jei tingisi kepti keksiukus per du kartus, galima tiesiog vieną didelį keksą kepti 🙂

    Reply
  9. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Rikotos keksiukai su migdolų trupiniais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *